Proiectul „WoW Europe”, lansat la Timişoara

WoW Europe 1

Sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş a găzduit conferinţa de lansare a proiectului „WoW Europe”, co-finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, care îşi propune să promoveze educaţia fizică şi sportul cu ajutorul unor mari sportivi – campioni naţionali, europeni, mondiali şi olimpici, aceştia urmând să-i încurajeze pe cei mici să practice activităţi fizice pentru un stil de viaţă sănătos şi o dezvoltare armonioasă.

Au luat cuvântul, pe lângă cei care au conceput şi accesat proiectul (reprezentanţii asociaţiei AMA Events, la iniţiativa celor de la Junior Sport), ambasadorii „WoW Europe”, personalități ale vieții sportive din cel mai vestic județ al țării.

Acest proiect de anvergură este realizat la nivel european, celelalte organizații participante fiind din Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia. Activitățile din cadrul proiectului vor avea loc simultan în toate cele zece țări europene.

Partenerii locali și susținători ai proiectului sunt Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara şi Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.

Activitățile vor continua, în județul Timiș, până la data de 31.10.2021. „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” este o acțiune-fanion, în cadrul căreia, până în iunie, sportivi emblematici din cele zece țări participante merg în școli, fiecare în țara sa de origine, pentru a susține orele de educație fizică și sport cu elevi, dar și pentru a promova importanța educației fizice și a sportului, atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru practicarea sportului de performanță. Workshop-ul „Sănătate prin sport” va avea loc în luna iulie, la Timișoara, tema principală referindu-se la “creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante.”Reprezentanții fiecărei organizații participante din cele zece țări vor prezenta materiale privind bune practici de promovarea a educației fizice și sportului din țara sa de origine.

„Pedaliada!” va avea loc în septembrie, în județul Timiș și se va desfășura în aceeași zi și de la aceeași oră, în toate cele zece țări participante. Această activitate este o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, în echipe-simbol: copii, părinți, bunici.

„Ora deschisă de sport” este o acțiune care va avea loc tot în septembrie, în județul Timiș, tot simultan în cele zece țări participante. Aceasta este considerat evenimentul emblematic al proiectului. Conceptul acestei activități este de a se desfășura mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni în locații din zone reprezentative la nivel național, din punct de vedere cultural și turistic, implicarea participanților alături de acești mari sportivi în mișcare, exerciții fizice și activități sportive, inițierea de acțiuni în diferite sporturi în rândul publicului larg. Această parte a acțiunii va servi la stimularea interesului copiilor și tinerilor de a practica sport, acțiune care se va face cu sprijinul marilor sportivi – campioni naționali, europeni, mondiali sau olimpici.

Workshop „De la experți în sport către oameni” va avea loc în octombrie, la Timișoara și este un eveniment la care vor veni reprezentanți ai organizațiilor participante din cele zece țări, care vor prezenta importanța și impactul promovării sportului și educației fizice, în cadrul proiectului, prin intermediul marilor sportivi în rândul copiilor.

Conferința de închidere a proiectului va avea loc în luna octombrie, tot la Timișoara, eveniment în care se va face o prezentare a activităților implementate ale proiectului „WoW Europe”, a rezultatelor obținute, cu accent pe impactul acțiunilor asupra mișcării sportive atât la nivel local cât și european.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns