Proiectul ”Digital Spotlight Heritage Timișoara” al UPT a obținut Premiul European Cultural Tourism Network

Proiectul ”Digital Spotlight Heritage Timișoara” al UPT a obținut Premiul European Cultural Tourism Network

Proiectul ”Digital Spotlight Heritage Timișoara” al UPT a obținut Premiul European Cultural Tourism Network

Proiectul cultural ”Digital Spotlight Heritage Timișoara”, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul de ID/IFR și Educație digitală și Centrul Multimedia, a câștigat premiul European Cultural Tourism Network la secțiunea Progresele digitalizării și tranziția Digitală în turismul cultural inteligent și durabil.

Potrivit reprezentanților universității, juriul internațional a apreciat în mod deosebit modul în care proiectul a îmbrățișat și promovat cele mai recente inovații în domeniul tehnologiilor digitale, oferind multiple platforme de explorare pentru 2,5 milioane de oameni din peste 10 țări.

Digital Spotlight Heritage

Parte din programul cultural ”Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”, proiectul și-a propus să crească interesul tinerei generații și a publicului larg pentru cartierele istorice ale orașului, prin utilizarea conceptului de povestiri digitale, îmbinând amintirile personale din trecut și prezent cu datele istorice și arhitecturale.

Ediția din 2024 a Premiilor pentru „Destinația de turism cultural durabil” a fost organizată de Rețeaua europeană de turism cultural (ECTN) în parteneriat cu Europa Nostra, Comisia Europeană de Turism și NECSTouR, în cadrul Capitalei europene a turismului inteligent Dublin 2024, distincția fiind înmânată coordonatorului de proiect, dr. Diana Andone, directorul Departamentului de ID/IFR și Educație Digitală UPT și coordonatorul proiectului.

CITEȘTE ȘI: Bătaie de joc: timișorenii de pe Strada Pepinierei au parcare, dar e ocupată de biciclete și pubele inteligente. Video

”Printre elementele care au impresionat juriul ECTN s-a numărat impactul internațional al proiectului, care a ajuns la peste 2,5 milioane de persoane de-a lungul celor 6 ani, din care peste 50 de mii de oameni au vizitat expozițiile și au participat la tururile ghidate, mai bine de 57 de mii au luat parte la evenimentele culturale organizate de UPT (conferințe, ateliere, webinarii, spectacole și evenimente publice) și peste 400 de mii de persoane au participat la evenimentele naționale și internaționale din cadrul proiectului.

Totodată, prin intermediul tehnologiilor digitale, Spotlight Heritage Timișoara a avut un impact de aproape 2 milioane de utilizatori, atât pe pagina web, cât și prin aplicațiile mobile și prin intermediul echipamentelor AR și VR, experiențe digitale care au fost utilizate atât de timișoreni, cât și de turiști, turiști virtuali, pe străzi, în muzee și la festivaluri internaționale din 10 țări”, au precizat reprezentanții UPT.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *