Proiecții gratuite, în weekend-uri, la cel mai cunoscut cinematograf din județul Timiș

cinema gottlob

În 1953, când a fost înfiinţat, se numea, în ton cu obsesiile epocii, „Scânteia”, iar oamenii care-l frecventau se dădeau în vânt după filmele indiene și cele cu Alain Delon, marfă rară și degustată în rândul celor care nu-și permiteau să bată 53 de kilometri până la Timișoara ca să se delecteze cu alte producții ce rulau pe marile ecrane.

Azi, la patru ani după ce a fost complet renovat, cinematograful din Gottlob se bucură nu numai de reputația unui unicat național în spațiul rural, ci și de, din nou, atenția locuitorilor comunei.

„Chiar dacă, şi în comuna noastră, aproape toată lumea are acasă calculator, ceea ce permite doritorilor să descarce şi să urmărească tot ce doresc în materie de film, ne bucurăm că destui consăteni aleg să-şi petreacă serile de vineri şi sâmbătă la cinematograf.

Asta a fost şi ideea de la care a pornit proiectul, să reînviem o tradiţie, adaptând-o, în egală măsură, la vremurile de acum.

Anual, Gottlobul găzduieşte Festivalul Ceau Cinema, o manifestare care atrage un public select şi ne aduce săli pline. Asta nu înseamnă că, în restul timpului, cinematograful nostru rămâne pustiu.

Accesul la proiecţiile din weekend este gratuit, iar câte 60-70 de spectatori, în majoritate tineri, dar nu numai, aşteaptă cu plăcere să vadă filmele în condiţii de confort, într-un mediu elegant şi modern”, ne-a spus Gheorghe Nastor, primarul de la Gottlob.

În 1970, în judeţul nostru funcţionau nu mai puţin de 227 de săli de cinema, dintre care, un deceniu mai târziu, aveau să supravieţuiască numai 13.

Astăzi, cel de Gottlob face ca localitatea să fie vestită nu numai pentru lubeniţa gustoasă care se cultivă aici, ci şi pentru… spaţiul recâştigat în favoarea celei de a şaptea arte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns