Proiecte de peste un miliard de euro în Regiunea Vest

Contract de peste 200 milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal din 14 comune bănățene

Conform unei analize a stadiului de implementare a Programului Operațional Regional (POR), în Regiunea Vest au fost contractate sau se află în curs de contractare 557 de proiecte, în valoare totală de 1,06 miliarde euro, din care 807 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă.

CITEȘTE ȘI: Primul deces cauzat de gripă, în vestul ţării

Guvernul a aprobat, ca urmare a demersurilor realizate de Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ROREG), supracontractarea tuturor proiectelor aflate în rezervă în cadrul POR pe axele prioritare 3 (3.1.C) – Eficiență energetică – iluminat public, 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile pentru municipiile reședință de județ, 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

La nivelul Regiunii Vest, acest lucru înseamnă că vor putea fi supracontractate în total 90 de proiecte care se aflau în rezervă, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 223,8 milioane euro. Pentru acestea se va continua procesul de evaluare și selecție în vederea contractării. Supracontractarea va conduce la creșterea valorii proiectelor contractate în Regiunea Vest, care va ajunge la 1,13 miliarde euro – fonduri europene neramburabile și o rată de contractare de 176,04 la sută ținând cont de alocarea financiară a regiunii, de 643,65 milioane euro fonduri nerambursabile (FEDR și buget de stat).

În total, Regiunea Vest va beneficia de o alocare suplimentară de fonduri în valoare de aproape 500 de milioane de euro, în plus față de alocarea financiară inițială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *