Atenție la cumpărături: parfumuri false și țuică, găsite de jandarmi, în Timișoara

parfumuri

Echipaje de jandarmi din Gruparea Mobilă Timişoara au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii și combaterii comerţului cu produse contrafăcute sau neaccizate.

CITEȘTE ȘI: Proiecte de peste un miliard de euro în Regiunea Vest

În Piaţa Flavia ei au descoperit un bărbat care oferea, spre comercializare, recipiente din sticlă care conțineau un lichid cu miros de parfum şi care erau inscripționate cu numele unor mărci consacrate. Jandarmii au stabilit identitatea bărbatului, acesta având vârsta de 43 de ani și fiind domiciliat în municipiul Timișoara. Existând suspiciunea că parfumul oferit spre comercializare este contrafăcut, jandarmii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cele 14 recipiente găsite asupra persoanei în cauză. De asemenea, au înaintat actele de sesizare organelor de urmărire penală, având în vedere că „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” constituie infracţiune, prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 84/1998, actualizată.

Un alt bărbat a fost depistat, în Piața Verde din municipiul Timișoara, în timp ce oferea spre comercializare, în recipiente din plastic de cinci litri, băutură cu miros specific de țuică. Jandarmii l-au identificat iar marfa, 45 litri de băuturi alcoolice, a fost ridicată în vederea confiscării și predată Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, spre luarea măsurilor ce se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *