Proiecte de milioane de euro într-o comună de lângă Timişoara

Administrația locală a unei comune din apropierea Timişoarei are depuse mai multe proiecte pentru obținerea de finanțări pentru infrastructură, unele fiind aprobate ori chiar aflându-se în derulare.

Astfel, în cadrul proiectului de înființare a rețelei de canalizare în Beregsău Mare, sat aparţinător comunei cu respective – Săcălaz – urmează să se organizeze licitația pentru desemnarea executantului. Obiectivul cuprinde inclusiv stația de epurare a apelor uzate, fiind în valoare de un milion de euro. Un al doilea proiect, de aceeași valoare, este cel pentru realizarea unui drum agricol în lungime de peste 11 kilometri.

Un al treilea proiect, tot de un milion de euro, este dedicat modernizării de străzi în cartierul nou din zona fostei unități militare din Săcălaz. Lungimea totală de drumuri care va fi asfaltată aici este de 6,7 kilometri.

În derulare se află modernizări de străzi și în satele aparținătoare Beregsău Mare și Beregsău Mic, în care va fi asfaltată o lungime totală de 17,8 kilometri de drumuri interioare.

Pentru localitatea din urmă va fi depus un proiect pentru canalizare (cu o stație de epurare) și pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și dotarea acestuia cu o stație de tratare.

Acestea sunt cele mai importante obiective ale momentului, ele urmând să aducă la alte standarde de urbanizare cele trei localități aparținătoare comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Deorel 17 martie 2017
100.000 de euro / km de drum agricol => 80 % furt. Daca drumul e facut conform cu standardele europene. Daca e facut "romanesste", "ca la mama acasa" => dauna totala. DNA sa vina sa va ia!