Proiecte de investiții de 8,6 milioane de euro, în infrastructură și echipamente performante, la Spitalul Județean din Timișoara

Caravana medicală „Împreună pentru Viață”

Proiecte de investiții de 8,6 milioane de euro, în infrastructură și echipamente performante, la Spitalul Județean din Timișoara

Spitalul Județean din Timișoara a depus la începutul lunii decembrie proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, coordonată de Ministerul Sănătății. Cererile de finanțare includ proiecte pentru dezvoltarea ambulatoriului de specialitate în valoare de 2.711.910 euro, respectiv măsuri concrete pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în valoare de 5.934.867 euro.

Prin aceste proiecte, Spitalul Județean din Timișoara va achiziționa echipamente de înaltă performanță pentru diagnosticarea, monitorizarea și efectuarea tratamentului adecvat pacienților. De asemenea, se vor realiza investiții în infrastructură menite să crească performanța actului medical și a siguranței pacienților.

”Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Ministerul Sănătății a elaborat metodologii de depunere a proiectelor simple, clare și fără birocrație în exces. Depunerea proiectelor în cadrul platformei digitale puse la dispoziție a fost facilă și fără blocaje. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost în permanență în contact cu solicitanții și au răspuns prompt tuturor solicitărilor noastre, fapt care a dus la o depunere fără incidente a acestor două proiecte de asemenea anvergură.” declară Ș.L. dr. Andreea Rață, coordonator Unitatea de Implementare Proiecte în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Proiectele Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, depuse la Ministerul Sănătății pentru atragerea de fonduri din PNRR, sunt în linie dreaptă.

CITEȘTE ȘI: Topul salariilor din România: Pe ce loc este județul Timiș

”La doar câteva zile de la depunere, am fost notificați oficial în cadrul platformei digitale, de către Dr. Alexandru Rogobete, consilier ministru, responsabil PNRR, că proiectele au trecut etapa tehnică de verificare și sunt în evaluare pentru acordarea scorului de departajare. Este pentru prima dată când reprezentanții ministerului sunt în contact permanent cu unitățile sanitare. Acest lucru ne dă speranță că sub coordonarea ministrului Rafila, proiectele prin PNRR vor avea o evoluție favorabilă în scurt timp” a menționat Ș.L. Dr. Sorin Barac, managerul Spitalului Județean Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *