Proiect: Șoferii depistați băuți sau drogați la volan ar putea rămâne fără permis pentru o perioadă de 10 ani

Proiect: Șoferii depistați băuți sau drogați la volan vor rămâne fără permis pentru o perioadă de 10 ani

Proiect: Șoferii depistați băuți sau drogați la volan vor rămâne fără permis pentru o perioadă de 10 ani

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus în Parlament, joi, un proiect legislativ cu scopul de a preveni și combate traficul și consumul de droguri care au laut amploare în ultimul timp.

”Am depus, astăzi (joi, 21 septembrie – n.r.), așa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, care a luat o așa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație în sensul giratoriu al centurii Timișoara Nord cu DJ 691 Dumbrăvița – Giarmata – Pișchia. Se finalizează lărgirea la 4 benzi a drumului

Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *