Proiect-pilot poticnit în judeţul Timiş. Masa caldă nu ajunge, deocamdată, la elevii timişeni

masa calda

Guvernul a aprobat recent ordonanţa de urgenţă privind programul naţional de acordare a unei mese calde preşcolarilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar de stat. Potrivit actului normativ, începând cu acest an şcolar, elevii vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, în perioada desfăşurării activităţii didactice.

La cererea motivată a părinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar/masa caldă, vor beneficia de produse alimentare adecvate, în limita unei valori zilnice de 7 lei/elev sau preşcolar.

Pentru asigurarea alimentelor gratuite vor fi acordate sume defalcate de la bugetul de stat pentru bugetele locale.

Stabilirea nivelului sumelor aferente fiecărei şcoli se face prin înmulţirea numărului de elevi înmatriculaţi în unitatea de învăţământ cu limita valorii zilnice prevăzute şi cu numărul de zile de activitate didactică din anul respectiv.

Programul-pilot se desfăşoară pe durata unui an şcolar. La finalizarea programului, pe baza rezultatelor care se vor obţine, guvernul va decide dacă îl va extinde.

Iniţial, în programul-pilot figurau 22 de unităţi de învăţământ, iar acum numărul acestora a ajuns la 50. În Timiş, singura unitate prevăzută în proiectul iniţial a fost Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

Însă potrivit lui Cornel Petroman, directorul acestei unităţi de învăţământ, cantina este mult prea mică pentru a face faţă cererii. Sunt 70 de locuri, iar numărul elevilor depăşeşte 900. „Nu avem nici personal suficient”, a adăugat Cornel Petroman.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *