Premierii României și Serbiei s-au întâlnit la Timișoara. Patrule comune da, autostradă ba

ciolos1

În cadrul unei serii de întâlniri la cel mai înalt nivel din ultimii ani dintre conducătorii celor două țări, Dacian Cioloș, premierul României, și Aleksandar Vucici, premierul Serbiei, au avut o întâlnire oficială în orașul de pe Bega, fiind însoțiți de mai mulți membri ai celor două cabinete.

Ca rezultat, a fost semnat un protocol între cele două ministere ale afacerilor interne, prin care se stabilește constituirea de patrule mixte de-a lungul graniței româno-sârbe, pentru o mai bună gestionare a problemei migranților. De asemenea, miniștrii de externe ai celor două țări au semnat o declarație comună privind sprijinul României pentru integrarea europeană a Serbiei, iar cei doi miniștri de resort, o declarație comună în domeniul muncii și al politicilor sociale.

Premierul Dacian Cioloș a menționat că relația României cu Serbia este una consistentă și de durată, aceasta fiind nu doar un prieten, ci și un partener cu mare potențial de dezvoltare a relațiilor economice, încă insuficient exploatat.

ciolos-semafor
Cu toate acestea, când a venit vorba despre posibila autostradă Timișoara – Belgrad, Dacian Cioloș a spus: „În mod clar, va trebui să ne gândim într-un fel structurat și pe viitor și la interconectarea din punct de vedere al infrastructurii. Sigur, noi avem un masterplan deja aprobat, care, din păcate, în momentul de față nu prevede o autostradă de legătură spre Belgrad, dar prevede un drum național, pe când pe cealaltă parte sârbă ei prevăd o autostradă.

O să analizăm și noi posibilitatea, eventual, de a adapta lucrurile în măsura în care în urma studiului de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm și de o parte și de alta a frontierei în perioada imediat următoare ajungem la concluzia și de partea noastră că se justifică o autostradă”.

Premierul sârb a mulțumit României pentru poziția sa internațională vizavi de integritatea teritorială a Serbiei.

Țara vecină dorește să învețe de la România despre integrarea europeană și despre gestionarea dezvoltării economice. În privința autostrăzii, pe care sârbii au intenția să o construiască de la Belgrad până la Vatin (punctul de frontieră situat „în oglindă” cu cel de la Moravița), Vucici a declarat că vor aștepta până se întocmește studiul nostru de fezabilitate.

După toate declarațiile, cele două delegații oficiale au luat prânzul împreună, la un local situat în bastionul Theresia.

Cu această ocazie, cei doi premieri s-au plimbat puțin pe jos și au făcut cunoștință cu Semaforișoara, așteptând cuminți să se facă verde, pentru că semafoarele inteligente nu țin cont de rangul ministerial, ci doar de fluidizarea traficului.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Premierii României și Serbiei s-au întâlnit la Timișoara. Patrule comune da, autostradă ba

  1. mda, „jurnalisti” facuti pe centura si la semafoare,trebuia sa bage „deteapta” „semaforisoara” sa ne arate cat este de semianalfabeta ! Scuze ca te-am facut desteapta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *