Proiect de peste cinci milioane de lei într-o localitate timișeană

Primarul PSD al comunei Peciu Nou, Gabriel Drăgan, a semnat, astăzi, proiectul cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală – ”Extindere rețea de canalizare menajeră a apelor uzate menajere în localitatea Peciu Nou, județul Timiș” cu reprezentantul legal al firmei ofertante și declarate câștigătoare pentru execuția lucrării acestui proiect.

CITEȘTE ȘI: Fără buget, o localitate timișeană riscă să rămână fără investiţii

Valoarea totală a contractului de execuție a lucrării este de 5.044.659,32 lei, iar durata de implementare este de 24 luni.

”Este un proiect important și o investiție necesară pentru comunitatea din Peciu Nou. o astfel de investiție are la bază dezvoltarea economico-socială și urbanistică a comunei.

O eventuală colectare şi evacuare a apelor uzate menajere fără o epurare corespunzătoare ar putea duce la epidemii de boli infecţioase precum şi la zone insalubre în comună, iar noi nu ne dorim acest lucru.”, a declarat primarul Gabriel Drăgan.

CITEȘTE ȘI: Maşină electrică de 120.000€, scăpată într-un şanţ pe autostradă şi distrusă în totalitate de un angajat de la tractări

”Dezvoltarea economică și socială durabilă a unei localități depinde în mare măsură de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării activității potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață.

Trebuie să recunoaștem faptul că Guvernul României a venit cu un program amplu de guvernare cu proiecte de dezvoltare a țării, iar atunci când vine vorba de finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităților pentru binele nostru, al românilor, nu se ține cont de culoarea politică a primarului.

CITEȘTE ȘI: Un hoţ de zacuscă şi murături a leşinat la audieri, imediat după ce a fost prins cu bunătăţile în portbagaj

Însă, este nevoie de o condiție esențială, și anume aceea ca primarul unei localități, după ce identifică problemele comunității pe care o conduce, să depună proiectele pe programele naționale prin care se alocă sumele necesare.

Îi felicit pe această cale pe primarii care înțeleg cât de important este să depună proiecte și să beneficieze de sumele alocate de Guvernul României pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează”, a declarat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

0 Comments

No Comment.