Proiect de lege: depășirea pe linia continuă va fi permisă, în anumite condiţii

Un proiect de lege este pregătit să revoluționeze traficul, iar depășirea pe linia continuă nu va mai constitui contravenție.Conform proiectului legislativ, depășirea va fi permisă în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri, depășirea poate avea loc si dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers.

Deputatul Mihai Weber propune ca manevra de depășire cu trecere peste linia continuă să fie permisă și nesancționată atunci când în trafic se află obstacole oprite, staţionate sau care se deplasează foarte încet, dacă vizibilitatea este de peste 20 m, iar drumul are o lăţime de minim 7m. Această manevră de depășire peste linia continuă, va fi inclusă în capitolul excepții din lege, și va fi posibilă doar în situații bine determinate și prevăzute expres în lege, informează Ecopolitic.

Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat în data de 14 noiembrie.

Proiectul introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după alineatul (3), un nou alineat, cu următorul cuprins:

„Prin manevra de depăşire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depășirea obstacolelor de orice natură, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7m”.

Foto: ecopolitic.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
ghitza 25 noiembrie 2017
sa se poata circula cu viteza de 120 km/h prin comune, 90 km/h prin orase, daca esti membru sau simpatizant psd ai voie sa incalci orice regula de circulatie, amantele si odraslele cretine de mafioti politici sa poata conduce si fara a avea permis de conducere si mai ales sub influenta alcoolului si a stupefiantelor. pulimea de rand va trebui sa respecte in continuare vechile legi..... mihai weber/psd
sauron maitra 25 noiembrie 2017
Sa ridice limita legala de viteza in localitati la 60 km/h, mai ales prin satele traversate de drumuri europene aglomerate.