Programul activităților cuprinse de UVT în evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor”

Programul activităților cuprinse de UVT în evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor”

Programul activităților cuprinse de UVT în evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor”.

Pe 29 septembrie, în peste 25 de țări, printre care și România, se organizează evenimentul anual ”Noaptea Cercetătorilor”, dedicat celebrării cunoașterii, descoperirilor și beneficiilor cercetării.

Programul evenimentului din acest an de la Universitatea de Vest din Timișoara, denumit generic „U*NIGHT”, cuprinde conferințe, experimente interactive, dezbateri și concursuri cu premii, într-o desfășurare pe tot parcursul zilei de 29 septembrie, precum și evenimente – satelit asociate acțiunii, de tip science cafe & experimente interactive, cum a fost cel  desfășurat pe 22 septembrie la Școala Gimnazială Dumbrăvița, respectiv post-evenimentul din 6 octombrie, la Școala Gimnazială din Ciclova Română. Coordonatorul evenimentului este prodecanul Facultății de Fizică din cadrul UVT, conf. univ. dr. Marius Ștef.

CITEȘTE ȘI: Festivalul floretei a pus Timişoara pe harta sportului mondial. Performanţe obţinute de CSU Politehnica

Scopul principal al paletei de activități este de a aduce împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii, într-un cadru relaxat şi prietenos, dar și de a promova conștientizarea publicului în legătură cu problemele globale pe care știința încearcă să le soluționeze.

Desfășurătorul programului din 29 septembrie este următorul:

– Dezbateri ale cercetătorilor pe teme de importanță majoră privind economia circuală, schimbările climatice, orașe inteligente, cancer, energiile regenerabile, patrimoniul, cultura: clădirea UVT de pe strada Paris nr. 1, între orele 13:00 – 18:30

– Premierea elevilor care au participat la concursul organizat în cadrul Laboratorului interactiv de creștere a cristalelor: clădirea UVT de pe strada Paris, între orele 18:30 – 20:00

– Interacțiunea cu știința: laborator interactiv la ExperimentariumTM, între orele 17:00 și 20:00, incluzând și secțiunea de premiere a elevilor câștigători, participanți la concursul de creație grafică cu tema ”Energii regenerabile”

– Întâlnirea cu știința: experimente interactive, holul UVT (bld Vasile Pârvan)

– Pe tot parcursul zilei, în intervalul 10:00 – 22:00, holul UVT va găzdui expoziția de lucrări de creație grafică cu tematică științifică, realizate de elevii de gimnaziu și liceu.

Accesul publicului este liber la toate activitățile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *