Festivalul floretei a pus Timişoara pe harta sportului mondial. Performanţe obţinute de CSU Politehnica
CSU Politehnica Timișoara a câștigat medalia de argint la floretă masculin, pe echipe, în cadrul Cupei României, competiție care s-a desfășurat joi și vineri pe malurile Begăi. La Baza sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara, clubul alb-violet a trecut în semifinalele competiției de Rapid București cu scorul de 45-37. În finală, timişorenii au fost învinși de CSA Steaua București cu scorul de 34-45. Benjamin Bodo, Nikitas Gherman și Eugen Vadaniuc sunt cei care au evoluat pentru CSU Politehnica.
Festivalul floretei a continuat sâmbătă și duminică în sala „Constantin Jude” din Timișoara. Nu mai puțin de 178 de sportivi veniți din 34 de țări s-au întrecut în cadrul turneelor satelit de Cupă Mondială care au avut loc în premieră la Timișoara.
Iar memorialul „Romei Lelegrini” a fost câștigat de sârbul Veljko Cuk, un floretist care este legitimate la CSA Steaua București. În finală, acesta l-a învins pe Carlos Llavador cu scorul de 15-11. Pe poziția a treia s-au clasat Petar Files de la CS Rapid București și David Sosnov, reprezentant al Marii Britanii.
Benjamin Bodo, de la CSU Politehnica Timișoara, a ajuns până în turul al treilea, unde a fost eliminat.
Memorialul „Tudor Petruș” la floretă feminin, turneu satelit al Cupei Mondiale, a fost câștigat de Zander Rhoades din Statele Unite ale Americii. Ea a învins-o în finală pe Carlotta Ferrari din Italia.
În același sfârșit de săptămână, la Varșovia, timișoreanul Felix Dogariu (primul din stânga), de la CSU Politehnica Timișoara, a avut cel mai lung traseu dintre floretiștii români. În circuitul european destinat cadeților, acesta a ajuns pe locul al 11-lea. Iar Mihnea Robănesu, tot de la CSU Politehnica Timișoara, a terminat pe locul 49.
„Încununăm un sfârșit de săptămână în care Timișoara a demonstrat că poate să existe pe harta mondială a sportului. Prin organizarea celor două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, am fost în compania unor orașe de talie, precum Amsterdam, Barcelona sau Geneva. Iar Timișoara a arătat că are sportivi care au capacitatea de a performa nu doar pe plan național, dar și în afara granițelor, prin performanțele pe care le-au obținut. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect pe care noi, CSU Politehnica Timișoara, l-am organizat pentru prima dată în istorie pe malurile Begăi. Avem o tradiție de peste 100 de ani pe care trebuie să o respectăm în numele orașului și a ceea ce reprezentăm: să creștem sportivi, să formăm caractere și să lăsăm în urma noastră lucruri care fac diferența”, a transmis Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.