Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Cald de Crăciun, frig de Bobotează

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Cald de Crăciun, frig de Bobotează

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Cald de Crăciun, frig de Bobotează.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în săptămâna Crăciunului, iar de Bobotează va fi frig. Vremea se „îmblânzește” din nou și devine apropiată de cea normală pentru luna ianuarie, potrivit prognozei pentru perioada 25 decembrie – 22 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Accident grav, două autoturisme s-au ciocnit frontal

25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și Meridionali.

1 – 8 ianuarie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

8 – 15 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

15 – 22 ianuarie
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *