PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme schimbătoare, temperaturi ridicate, ploi, lapoviţă şi ninsori

ploaie iarna

Meteorologii anunţă că temperaturile diurne va fi în continuare peste mediele perioadei. În weekend, vor fi ploi și, trecător, îndeosebi spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, și lapoviță și ninsoare, în timp ce la munte vor fi mixte, ce vor putea favoriza depuneri de polei.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele montane, cerul va fi mai mult acoperit și vor cădea precipitații. Acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ cu depunere de strat nou de zăpadă – la munte, unde va ninge, iar în nordul Moldovei, în Transilvania și în Maramureș, treptat vor predomina ninsorile.

În Banat și în Crișana, la început vor fi ploi, apoi mai ales lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, dar trecător și la cote mai reduse și în sud, sud-est, iar spre dimineață și în nord-est. Temperaturile minime se vor încadra între -2 și 4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI În jumătatea nordică a țării, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale; înnorările accentuate vor persista și temporar, în special, în prima parte a intervalului, va ninge slab la munte, în Maramureș și cea mai mare parte a Moldovei; în zona Transilvaniei, vor predomina ninsorile, iar în Crișana, pe arii restrânse, vot fi precipitații mixte.

În restul teritoriului, temperaturile diurne va fi în continuare peste mediele perioadei; cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest, unde însă, doar pe spații mici, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, îndeosebi pe creste, dar la cote mai reduse, temporar, și în sud, in sud-est și in centru.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 11…12 grade, izolat în Oltenia și Muntenia, iar cele minime se vor situa între -4 și 2 grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. În zonele joase de relief, din centru, sud și sud-est, mai ales noaptea, pe spații mici, se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA Valorile termice se vor situa, în general, ușor peste mediile multianuale în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce, în restul teritoriului acestea vor fi în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an. Vor fi înnorări, în general, accentuate și persistente în majoritatea regiunilor, iar treptat începând cu primele ore ale nopții, dinspre sud-vest, aria precipitațiilor va fi în extindere si va cuprinde local sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei, precum și grupa sud- vestică a Carpaților Meridionali. Vor fi ploi și, trecător, îndeosebi spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, și lapoviță și ninsoare, în timp ce la munte vor fi mixte, ce vor putea favoriza depuneri de polei. În zona înaltă, vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, spre dimineață, în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, izolat, se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, chiar dacă, în sud și sud-est, se va raci. Vor fi înnorări, în general persistente, în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est și pe arii restrânse la munte, temporar, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mai frecvente, pe parcursul zilei, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, în timp ce la munte va ninge, apoi treptat vor fi în restrângere și vor predomina ninsorile, exceptând zona litoralului unde va mai fi și lapoviță sau ploaie. Izolat și trecător, vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în primele ore în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Cerul va avea înnorări, în majoritatea regiunilor. Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare – pe parcursul zilei, în extremitatea de sud-est, iar spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, în vest și în sud-vest, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime, în general, apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA JOI Până spre sfârșitul intervalului valorile termice se vor situa, în general, în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an, tendința temperaturii fiind de creștere ușoară și treptată, în special în vest, centru și sud. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, la început în sud-vest, apoi și în restul regiunilor, scrie romaniatv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *