Prognoza meteo pentru prima zi de Paşti. Ce temperaturi se vor înregistra

meteo

Prognoza meteo pentru prima zi de Paşti. Ce temperaturi se vor înregistra

Meteorologii anunță vreme în general frumoasă şi caldă pentru prima zi de Paşte, în toată ţara. Temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală.

Cerul va fi variabil, în prima parte a zilei, în zonele de munte izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată, dar începând din orele după-amiezii, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și pe arii mai restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei și nordul Moldovei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse și descărcări electrice.

CITEȘTE ȘI: Claudiu, un bărbat tânăr, și drumul către casă!

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

Cum va fi vremea luni

În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în regiunile intracarpatice şi pe litoral şi vor fi mai ridicate decât mediile multianuale în celelalte zone.

Temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în vest, în nord şi în centru, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în restul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în deltă și 27 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Cum va fi vremea marţi

În ţară, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara, local în zonele montane şi submontane, în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice -înnorări temporar accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est, dar posibil și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Cum va fi vremea miercuri

În ţară, vremea se va menține caldă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, iar din orele amiezii și pe parcursul nopții, în jumătatea de nord-vest a țării și local în rest vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice -înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar posibil și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *