Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Banat. De când scăpăm de ploi

ploaie 10

ANM a publicat prognoza meteorologică pentru intervalul 9 – 22 iulie 2018. În următoarele două zile, vremea se va menține în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Va ploua pe arii extinse, iar în intervale scurte de timp. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala local descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

CITEŞTE ŞI: Mamă și copil captivi în liftul unui mall din Timișoara

Vor fi şi condiții de grindină. Spre sfârşitul săptămâni, vremea se va încălzi, urmând să se atingă şi 30 de grade Celsius.

Din 16 iulie regimul termic va fi în uşoară scădere în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile sunt aşteptate aproape în fiecare zi, în special în zona montană.

BANAT

În primele zile vremea se va încălzi treptat, astfel că în data de 11 iulie media temperaturilor maxime va atinge 29 de grade. Până la finalul primei săptămâni nu vor mai fi variații termice semnificative.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr se zbate între viață și moarte pe patul unui spital din Timișoara, după ce a fost implicat într-un accident rutier grav

Cea de a doua săptămână va debuta cu o ușoară răcorire (de 1…2 grade în medie), dar din 18 iulie valorile termice diurne vor crește din nou, iar media lor va ajunge, în ultimele două zile de prognoză, la 31 de grade. Tendința generală a temperaturilor nocturne va fi de creștere ușoară și treptată, de la o medie de 15 grade în prima zi, până la 17 grade în ultima.

Vor fi ploi aproape în fiecare zi, dar mai intense și pe arii mai extinse în zilele de 9 și 10 iulie, precum și după data de 15 iulie.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în creștere până în jurul datei de 13 iulie, când media maximelor va fi de 30 de grade, iar a minimelor de 21 de grade. În următoarele 4 zile temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel că în data de 17 iulie se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 28 de grade și a minimelor de 19 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variații importate.

CITEŞTE ŞI: Elicopterul SMURD a intervenit la un teribil accident rutier

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele zile și după data de 16 iulie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi ușor și treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic.

Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *