Prognoză: Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Scenariu pesimist: un milion de cazuri în septembrie

controale razie politie

România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a ajuns până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar îndeplini condițiile enunțate să intre din nou în stare de urgență la începutul lunii august.

CITEŞTE ŞI: Situația se complică în cazul pacientului care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, după ce a refuzat tratamentul pentru coronavirus

Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută, iar prognoza realizată de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că nu încape îndoială: avem o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus în România.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

Citește continuarea pe Digi24.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns