Profesorii unei școli de lângă Lugoj, speriați după ce un angajat a fost depistat cu coronavirus

clasa

Un bărbat care avea coronavirus dar a crezut că nu are decât o simplă răceală a participat la o ședință cu profesorii și restul angajaților unei școli dintr-0 localitate aflată  în apropiere de Lugoj. După câteva zile, când bărbatul a văzut că nu îi scade febra și se simte din ce în ce mai rău, a sunat la salvare. Medicii i-au făcut testul pentru coronavirus, acesta ieșind pozitiv.

CITEȘTE ȘI: Noi date oficiale despre epidemia de coronavirus. Care este situația în Timiș

Acesta lucra ca și personal auxiliar la Școala Gimnazială din Balinț, acolo unde a și avut loc ședința cu personalul. DSP a deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili care dintre persoanele cu care bărbatul infectat a intrat în contact vor fi la rândul lor testate.

Directoarea școlii din Balinț, Mihaela Kristof,  a declarat că a avut o ședință cu personalul nedidactic, printre care se afla și bărbatul cu coronavirus, dar aceștia au fost chemați pe rând în aer liber, unde s-a respectat distanțarea și nu au avut contact direct cu acesta. Toti angajații purtau măști și mănuși, doar bărbatul infectat nu purta. DSP a transmis că nu e vorba de contaminare și nu e nevoie de carantinare sau izolare la domiciliu. S-a cerut să se facă dezinfecția în școală cu firma specializată, ceea ce s-a și făcut.

sursa: lugojeanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns