Cum vor merge la şcoală elevii din anii terminali, din 15 mai. Interzis pentru cei care suferă de afecţiuni cronice sau care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani

clasa 4

Elevilor şi profesorilor care suferă de afecţiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecţiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activităţile de pregătire care se vor relua în şcoli după relaxarea măsurilor impuse în perioada de urgenţă, se arată în proiectul propus de Institutul Naţional de Sănătate publică.

CITEȘTE ȘI: Profesorii unei școli de lângă Lugoj, speriați după ce un angajat a fost depistat cu coronavirus

Elevii şi profesorii care revin în şcoli pentru pregătirea examenelor naţionale vor purta obligatoriu mască. De asemenea, grupele de elevi nu trebuie să fie mai mari de 10. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi şi va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puţin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor. La activităţile de pregătire este interzisă participarea elevilor şi a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecţiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecţiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare. Înainte de începerea activităţilor de pregătire/examinare, în spaţiile unde acestea urmează a se desfăşura, se va realiza dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puţin 30 de minute. Accesul în interiorul şcolii se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depăşească 370 ) şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii. Pe toată durata activităţilor desfăşurate în şcoală, atât elevii cât şi profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi aşezaţi în bănci astfel încât să aibă cel puţin un loc liber în stânga şi dreapta şi un rând liber în faţă şi spate.

Eliminarea măştilor purtate de elevi şi profesori se va realiza în locuri special destinate. Activitatea de examinare se va desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Sursa: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns