Profesor de la UPT, membru al Academiei Române

Pentru Universitatea Politehnica Timișoara, recunoașterea, la nivel național sau internațional, a rezultatelor obținute de cadrele didactice sau de studenți în plan educațional sau al cercetării reprezintă un motiv de mândrie, fiind o apreciere a calității actului didactic. Prof.dr.ing. Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, a fost ales membru corespondent al Academiei Române, Secția de Știința și Tehnologia Informației.

CITEŞTE ŞI: Căutând-o pe Dalinda. Povestea artistului timișorean care a înregistrat peste 135 de milioane de vizualizări pe YouTube doar cu o piesă

Prin lege și statut, Academia Română poate avea un număr maxim de 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din țară. Profesorul Radu Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara, este unul dintre specialiștii recunoscuți la nivel mondial.

În 2015, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și Universitatea Politehnica Timișoara pe locul I în clasamentul Scopus.

Radu-Emil Precup se ocupă cu studiul și reabilitarea unor structuri și echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenție umană. Echipa pe care o conduce a publicat, în perioada 2010 – 2014, 122 de articole în domeniul automaticii, pe ramura controllers, control și tuning, iar scrierile lor au fost citate în alte aproximativ 500 de lucrări din întreaga lume.

În 2015, Universitatea Politehnica Timișoara i-a acordat profesorului Premiul Excelenței în Cercetare, pentru activitatea de cercetare avansată.

Din 2018, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup este și membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns