Profesor cu 35 de ani de experienţă: Reluarea cursurilor nu se poate face mai devreme de luna septembrie

dascal la tabla

Un profesor de matematică cu 35 de ani de experienţă consideră că trebuie găsite modalităţi de închidere a anului şcolar fără redeschiderea unităţilor de învăţământ, întrucât protejarea copiilor, a familiilor acestora şi a dascălilor este cea mai importantă. Dascălul crede că şi în septembrie şcolile vor trebuie deschise cu precauţie. ”Conţinuturile şcolare se pot recupera. Viaţa şi sănătatea, NU”, a scris profesorul pe Facebook, postarea sa adunând sute de comentarii şi mii de distribuiri.

Radu Prisăcaru a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj în care-şi exprimă punctul de vedere cu privire la redeschiderea şcolilor.

Dascălul explică că nu este expert în educaţie, dar are o vechime de 35 de ani ca profesor de matematică şi a urmat un master în psihologie organizaţională şi numeroase cursuri internaţionale având ca obiect educaţia.

”Reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ nu se poate face mai devreme de luna septembrie, şi atunci, cu prudenţă. Motivul? Protecţia elevilor, a familiilor lor şi a cadrelor didactice. Şcolile pot asigura igiena corespunzătoare a spaţiilor, în cele mai multe cazuri. Măşti? Zilnic, pentru toată lumea, mă îndoiesc că pot asigura… Şi chiar dacă ar fi posibil: copiii, mai ales cei mici, vor să se atingă, vor să te atingă. Aleargă, se joacă împreună. Nu poţi să-i struneşti, orice ai face! Să nu-mi spuneţi că vor alerga cu masca pe figură… Un singur copil transmiţător, poate aduce boala în familiile altor câteva sute, la părinţi, la bunici. O poate transmite şi cadrelor didactice. Astfel, în doar câteva zile, obţinem o ţară de infectaţi, cu lucrurile scăpate de sub control”, a scris profesorul pe Facebook.

Potrivit acestuia, finalizarea anului şcolar se poate face uşor, printr-o excepţie: mediile pe semestrul II se încheie cu o notă, cu două, fără teză.

”Acolo unde elevul nu are nicio notă, se poate dubla media pe primul semestru sau se poate găsi o formulă viabilă. Examenele de evaluare Naţională sau Bacalaureat trebuie suspendate în acest an. Media de admitere se poate lua media ultimilor 4 ani”, a ai scris profesorul.

Acesta consideră că predarea online este bună pentru a ţine copiii ocupaţi pe timpul pandemiei şi pentru ca să-i încurajăm să continue învăţarea.

”Dar este ea, oare, eficientă? Ca să poţi ţine o lecţie de calitate online, trebuie să o pregăteşti 2-3 zile. Şi tot nu poţi fi sigur că ajunge acolo unde trebuie. Personal, consider că lecţiile digitale sunt doar un adjuvant pentru lecţiile clasice. O completare, pentru mai buna înţelegere a lucrurilor. Blended-learning. Câţi dintre profesori pot ţine lecţii de calitate online? Cu feedback, cu tot?

Câţi elevi au infrastructura pentru a participa la acestea? Nu cumva există o mare discriminare aici? Câţi elevi participă la lecţii, chiar dacă au infrastructura necesară? Chiar dacă ordinul de ministru instituie obligaţii, pentru cadrele didactice, pentru părinţi, pentru elevi, nu spune ce se întâmplă în caz contrar! În timpul comunismului, mergeam cu elevii în practică agricolă cam 2 luni.

Noi, profesorii, puteam să restructurăm materia în aşa fel încât să parcurgem cu bine, eficient, toate conţinuturile. Eu însumi sunt produsul unui astfel de învăţământ! Iată că putem face şi acum asta: în noul an şcolar, putem relua conţinuturile care nu au fost predate acum! Mai ales că avem 25% ore la dispoziţia profesorului. Va fi ceva mai dificil, dar nu imposibil! Am încredere că se poate”, a mai scris profesorul.

Acesta şi-a încheiat postarea astfel: ”Stimaţi părinţi! Sănătatea copiilor e mai presus de orice! Luptaţi pentru asta. Conţinuturile şcolare se pot recupera. Viaţa şi sănătatea, NU”.

Postarea profesorului a strâns sute de comentarii şi mii de distribuiri.

În condiţiile în care specialiştii spun că de cele mai multe ori copiii nu sunt afectaţi de virus, având eventual forme uşoare, unii dintre cei care comentează vorbesc despre copiii cu comorbidităţi pentru care infectarea ar putea fi fatală.

De asemenea, se vorbeşte foarte mult despre copiii care ar putea duce virusul la membri ai familiilor cu diferite alte afecţiuni, potrivit stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Profesor cu 35 de ani de experienţă: Reluarea cursurilor nu se poate face mai devreme de luna septembrie

  1. Are experienta in covid?
    Cum sa înscrii elevii la liceu după mediile 5-8, cînd stim foarte bine cum sunt date unele dintre ele.
    Distrugem o generație?
    Putem pune la clasa a 8 a 6,7 elevi într-o sală si respectăm tot ce trebuie, se poate face treba buna si fara experienta in nimic.
    Nu ar trebui orice părere sa fie publicată.

    1. Adica cum ar veni ,nene Ioane”se poate face treba buna si fara experienta in nimic” ??? De acord :”Nu ar trebui orice parere sa fie publicata” !!! Ca bine ai remarcat.

  2. Asa e, de acord. Nici vorba in 15 mai, daca nu vrem sa ajungem mai rau decit Italia si Spania. Iar sistemul nostru de sanatate (dotare, numar de cadre medicale, sectii ATI….) e departe, departe rau de ale lor. Se va muri pe capete, Asa ca, grija !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *