Profesionalizare pentru angajații IMM-urilor din vestul țării

Angajații întreprinderilor mici și mijlocii din vestul țării au la dispoziție programe gratuite de profesionalizare, prin intermediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș. În această perioadă se fac înscrieri la cursurile de inițiere, calificare și specializare pentru personalul fără care nu ocupă funcții de conducere în IMM-urile din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, printr-o inițiativă care-și propune adaptarea companiilor la Strategia națională de cercetare, dezvoltare și inovre (SNCDI).

În calitate de lider al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, CCIA Timiș  așteaptă cursanți din categoria anjgajaților cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial) dintr-un IMM din Regiunea Vest, mai precis persoane care nu ocupă o funcție de conducere în cadrul firmei și au reședința într-unul dintre județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Nu pot participa la cursuri persoanele care asigură managementul strategic al companiei și care ocupă poziții de manager sau director general, director executiv, director adjunct, manager de departament, manager de proiect sau manager de linie, precum și angajații din departamentele de resurse umane sau cele care își gestionează propriile afaceri.

Trei cursuri disponibile

Cursul de responsabil de mediu e de inițiere și are durata de 40 de ore. Tematica are următoatrele capitole: gestionarea cerințelor legale de mediu; elaborarea programului de management de mediu; elaborarea programului de monitorizare a factorilor de mediu; monitorizarea factorilor de mediu; realizarea auditului intern; elaborarea programului de audit intern; supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență; raportarea activității de mediu; elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

Cursul de expert în accesarea fondurilor europene structurale și de coeziune are o durată de 40 o de ore și include toată tematica legată de accesarea surselor de finanțare, indiferent de tipul de program: programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei sau instituției; etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; modul de completare a unei cereri de finanțare; accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; ce implică din partea firmei sau instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Cursul pentru contabili are durata de 120 de ore, cuprinzând capitolele: noțiuni introductive; întocmirea, corectarea, arhivarea și reconstituirea documentelor primare; inventarierea patrimoniului; contul; înregistrarea  operațiunilor economico-financiare; întocmirea balanței de verficare și a situațiilor financiare; monografie contabilă. partea practică care privește întocmirea documentelor primare, înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare și obținerea balanței de verficare se fac utilizând aplicațiile informatice.

Cursurile se desfășoară la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș din Timișoara, Piața Victoriei nr.3 și la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, în sistem clasic, cu respectarea normelor de distanțare și protecție impuse de restricțiile în vigoare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți” și are ca obiectiv facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională destinate îmbunătățirii statutului profesional și condițiilor de la locul de muncă, contribuind astfel la creșterea productivității muncii. Pentru orice clarificări, CCIA Timiș e la dispoziția persoanelor interesate la adresa de e-mail [email protected] și la nr. de telefon 0722.361.663.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns