Procurorul general Tiberiu Niţu şi-a dat demisia. Interimar este Bogdan Licu

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi demisia, argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său „este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei”. Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Niţu, a confirmat marţi Administraţia Prezidenţială.

Procurorul general, Tiberiu Niţu şi-a înaintat marţi după amiază demisia. În comunicatul transmis de Parchetul General, el precizează că este un „gest de responsabilitate şi onoare” în contextul în care numele său este asociat cu „în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei”.

El susţine că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege şi că i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie.

„Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei”, mai transmite Tiberiu Niţu.

Tiberiu Niţu era procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 16 mai 2013. El a fost numit pe această funcţie pe o perioadă de trei ani.

Bogdan LicuNoul procuror general interimar al României, Bogdan Licu, a făcut primele declaraţii din noua funcţie. Acesta l-a înţepat pe fostul său şef, Tiberiu Niţu, dar a şi anunţat că nu este interesat de un mandat de procuror general.

„Nimeni nu este de neînlocuit. Sper ca interimatul meu să fie cât mai scurt şi să avem cât mai curând un nou procuror. Îmi voi face treaba ca şi până acum. Treaba merge înainte. O fac ca şi până acum. Voi trimite dosarul referitor la coloanele oficiale la DNA. Eu sau domnul Olaru. Am aflat de demisia domnului Niţu după ce şi-a dat-o. Nu am ştiut de nimic dinainte. Nu am discutat cu domnul Niţu despre coloană. Nu am primit niciun sfat de la Niţu, sfaturile mi le dau singur. Nu cred că va insista ministrul justiţiei să rămân eu în funcţie”, a spus Licu.

Sursa: mediafax.ro

0 Comments

No Comment.