Procurorul care a blocat descinderea în casa lui Gheorghe Dincă, cercetat disciplinar cu propunere de suspendare din funcție

caracal

Inspecția Judiciară a transmis miercuri, în legatura cu cazul Caracal, ca inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal.

Cercetarea disciplinară este o etapă obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate. Procedura disciplinară se derulează cu respectarea garanţiilor procesuale şi procedurale prevăzute de Legea nr. 134/2010, republicată, cu modificările ulterioare.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Procurorul care a blocat descinderea în casa lui Gheorghe Dincă, cercetat disciplinar cu propunere de suspendare din funcție

  1. Suspendare din functie? Nu domnilor! Gresit! Ar trebui sa i se retraga diploma de absolvire a facultatii, ar trebui sa fie demis instantaneu, ar trebui sa nu i se mai permita sa practice meseria pe care si-a insusit-o si sa plateasca cu libertatea pentru greseala pe care a comis-o nerespectand legea, impreuna cu ceilalti complici care nu si-au indeplinit sarcinile de servici. Penru asemenea persoane iresponsabile, pedeapsa ar trebui sa fie cel putin dubla fata de infractorul de drept comun. Iar daca este prins cu spaga din partea infractorului – pedeapsa capitala, indiferent de ce parere sunt „mai marii” de la Bruxelles. Altfel, nu va fi ordine in Romania.

    1. Nu te agita așa tare că să vezi ce pedeapsă drastică primește. Probabil va fi pensionat anticipat și va primi vreo pensie specială care ne va face doar pe noi să ne simțim rușinați că sîntem români, pe el nu ! În rest, ai dreptate, pedeapsa capitală e o soluție pentru diminuarea acestor fenomene ! De ce în America se poate și la noi nu ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.