Procedură chirurgicală în premieră în România, realizată la Timișoara: „Astfel de intervenţii complicate vor deveni pe viitor intervenţii uzuale”

Chirurgii americani au realizat pe un pacient primul transplant de rinichi de porc modificat genetic

O procedură chirurgicală în premieră, în România, la Timişoara! Opt pacienţi cu anevrism cerebral au beneficiat gratuit de servicii medicale şi au primit o şansă la o viaţă normală. Echipa de chirurgi a fost condusă de un medic român care lucrează în Franţa.

CITEȘTE ȘI: CEO-ul Pfizer susține că vaccinurile actuale vor deveni ineficiente

Ultimii şase ani au fost un coşmar pentru Maria Golea. Femeia de 37 de ani, din judeţul Arad, avea dureri puternice de cap, era mai tot timpul obosită şi ameţită. A încercat să se trateze cu medicamente, însă acestea n-au dat rezultate. Până când…

Maria Golea – pacient: În vară, pe 6 august, mi s-a facut rău şi mi-am pierdut conştiinţa câteva secunde am rămas amorţită capul, pe partea asta, mâna asta stânga şi piciorul.

După un şir de investigaţii medicale a aflat că are mai multe anevrisme cerebrale.

A mers la mai mulţi medici, iar în cele din urmă a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde cazul său a fost preluat de Cristian Mihalea, un medic tânăr, care salvează vieţi într-un spital din Franţa.

Cristian Mihalea – neurochirurg: A fost o procedură complexă pe care pentru prima oară în ţară am făcut-o prin tehnica de Y stenting cuplata cu un stent relativ nou, care există pe piaţă de doi ani jumătate, un stent laser tag.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *