Probleme pentru un viceprimar, un fost viceprimar şi un fost consilier local din vestul ţării

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de naturã administrativã, precum și indicii privind existența conflictului de interese de naturã penalã în cazul a nouã foști și actuali aleși locali, trei dintre aceştia fiind din vestul ţării.

ISAC BRANCO, viceprimar al comunei Socol, județul Caraș-Severin. În perioada 15 martie 2011 – 31 decembrie 2013, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de asistent în brokeraj, activitate remuneratã în baza unui contract de mandat, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

LUNGU MAGDA FLORENTINA, fost viceprimar al orașului Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin. În perioada 28 iunie – 30 noiembrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de angajat cu contract individual de muncã în cadrul S.C. Lomprep S.R.L., iar în perioada 28 iunie – 04 dcembrie 2012 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al S.C. Lomprep Turism S.R.L., , încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, în perioada 25 aprilie 2013 – 30 septembrie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de titular al Lungu Magda-Florentina Întreprindere Individualã, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit.g) din Legea nr. 161/2003.

STREZARIU MIHAIL, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cornereva, județul Caraș-Severin. În calitate de consilier local, a participat și votat adoptarea Hotãrârii privind aprobarea și Hotãrârii privind modificarea închirierii unor suprafețe de teren din golul alpin al comunei Cornereva la crescãtorii de animale persoane fizice din comuna Cornereva, printre care pentru sine însuși în calitate de persoana fizicã.

De asemenea, STREZARIU MIHAIL a încheiat cu Consiliul Local al comunei Cornereva, județul Caraș-Severin, în timp ce deținea mandatul de consilier local, contractul de concesiune privind dreptul de folosințã al terenului din domeniul public al Comunei Cornereva și actul adițional la contractul de concesiune privind modificarea duratei contractului de concesiune.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75 și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

De asemenea, întrucât existã indicii privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Caransebeș în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre STREZARIU MIHAIL a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns