Probleme de sănătate publică în mai multe locuri din Timișoara

infrumusetare

Uneori, un aspect frumos se obține în dauna sănătății. Timișorencele trebuie să fie cu băgare de seamă atunci când aleg un salon de înfrumusețare.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Florin Călinescu, diagnosticat cu cancer de piele. Dezvăluirea îndrăgitului prezentator TV: „Poți să fii Ioana d’Arc…” (Video)

Din 11 unități verificate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, niciunul nu avea spațiu de sterilizare. Specialiștii în sănătate publică au efectuat săptămâna trecută un control, în urma unei sesizări făcute de o clientă, șase recontroale și alte verificări inopinate.

”În cadrul controalelor, au fost verificate 18 produse cosmetice și șase biocide (dezinfectante – n.r.), toate fiind corespunzătoare”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică al DSP Timiș au efectuat în săptămâna 11-15 februarie mai multe controale în unități sanitare, saloane de înfrumusețare, săli de sport, magazine alimentare, restaurante, hoteluri, locuințe și unități de tratare a apei.

CITEȘTE ȘI: Fenomenul ‘Zombie’ face ravagii la Timişoara. Tinerii paralizează din cauza ţigărilor stropite cu otravă

Verificările au vizat unitățile de transfuzie sanguină de la Spitalul Județean Timișoara, Clinica ”Bega”, Spitalul ”Louis Țurcanu”, Institutul de Boli Cardiovasculare și Asiciația OncoHelp.

Totodată, inspectorii DSP au efectuat controale la Maternitatea ”Odobescu”, la Spitalul Municipal, la un cabinet de medicină de familie și la unul de medicină dentară.

”Pentru neconformități s-au făcut recomandări și s-au acordat termene pentru revizuirea fișelor de post, finalizarea racordării la generatorul electric și completarea dotării cu aparatură”, a spus Dana Șpac.

CITEȘTE ȘI: Directorul unui liceu, ameninţat cu moartea de un traficant de droguri prins cu ”marfă” destinată elevilor

Inspectorii DSP au constatat că în alimentația publică nu toate lucrurile sunt puse la punct. Astfel, în nouă dintre magazinele alimentare controlate, nu există spațiu pentru păstrarea materialelor de curățenie, iar la un magazin mixt, nici nu sunt efectuate operațiuni de igenizare.

În plus, la restaurantele controlate, inspectorii au dat dispoziție pentru zugrăvirea tavanului bucătăriei. Nici la hoteluri nu e totul roz.

CITEȘTE ȘI: Poliţişti italieni înconjuraţi şi ameninţaţi de interlopii români din Roma în timpul unei urmăriri. Video

La singura unitate controlată au fost depistate neconformități în oficiul pentru păstrarea lenjeriei.

Inspectorii DSP Timiș au răspuns săptămâna trecută și la două sesizări în zonele de locuit, unde s-a dispus efectuarea curățeniei în subsol, dezinfecție, dezinsecție și deratizare cu firmă autorizată.

Din fericire, în patru unități de tratare a apei, verificările specialiștilor nu au evidențiat nereguli.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *