Problema sindicală e una… fiscală

Sindicatele timişene nu prea doresc să se asocieze cu mişcările de protest de duminică. Deşi s-a spus că mitingul este susţinut de organizaţiile BNS şi Cartel Alfa, acţiunea nu a avut deloc ingredientele unui protest sindical, lipsind cu desăvârşire revendicările sociale invocate înaintea ieşirii în stradă. Iată că lucrurile încep să capete o explicaţie, după poziţionările liderilor sindicali ai celor două confederaţii timişene menţionate. Atât Victor Stan, de la BNS, cât şi Corneliu Podoleanu, de la CNS Cartel Alfa, se disociază de revendicările vizând justiţia, limitându-se la cele care ţin de lupta sindicală.

„Pe noi ne interesează modificările Codului muncii, Legea dialogului social şi transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Nu ieşim în stradă pentru aspecte politice, pentru că avem în vedere doar problemele sociale.

Ne vom implica în organizarea unui miting la Bucureşti, în 12 decembrie”, a declarat liderul BNS. În aceeaşi linie se menţine şi colegul său de la CNS Cartel Alfa: „Noi nu am participat la proteste pentru că nu suntem încă lămuriţi ce se va întâmpla cu salariile din 1 ianuarie. Vom vedea dacă scad sau nu. Asta ne interesează, efectele măsurilor fiscale. Restul ţine de societatea civilă.

Desigur, membrii noştri de sindicat sunt liberi să facă ce vor, dar nu în numele instituţiei sindicale”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Problema sindicală e una… fiscală

Lasă un răspuns