Primarii timișeni vor fi verificaţi de către… angajaţi!

auditori

Normele europene sunt tot mai imperative chiar şi în mediul rural, care se aliniază la standarde urbane. Dacă până acum lumea ştia că primarul este cel care îi verifică pe angajaţi, iată că lucrurile s-au schimbat: edilii trebuie să dea socoteală subordonaţilor, după ce aceştia vor face unele verificări interne.

Este vorba de categoria auditorilor publici, care vor face verificări în 64 de localităţi timişene. Aceştia vor fi angajaţi în cadrul Asociaţiei Comunelor din Judeţul Timiş, dar vor fi în subordinea primarilor pe care îi vor audita! „Este ceea ce numim mecanism de cooperare.

Auditorii verifică procedurile de lucru, nu se suprapun cu inspectorii Curţii de Conturi. Ei te asigură că lucrezi corect”, a declarat Ioan Sorincău, preşedintele Asociaţiei Comunelor din Judeţul Timiş.

Deocamdată, asociaţia nu a reuşit să angajeze personalul necesar, aflându-se în căutarea a 12 auditori. A existat un concurs la care s-au prezentat 13 persoane, au rămas doar două, care ulterior au plecat la alte instituţii. Sorincău spune că salariile auditorilor „nu sunt nici mari, nici mici, sunt decente”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns