Problema dungilor de pe pepeni

Deși ne dorim să se întâmple ceva în viața noastră (de exemplu, să întinerim brusc!), totul decurge pe invers și anost.

Știrile pe care le auzim dimineața, când deschidem televizorul, fie că sunt vechi, ascultate deja în seara zilei precedente, fie că sunt reluate după câteva zile, săptămâni sau ani, dovadă că nu e nimic nou sub soare și pe pământ. Printre știrile vechi una revine – cea cu moțiunea de cenzură. Aceasta pare un tic, politic desigur, un fel de a te juca insistent și enervant cu un pix.

Când ai majoritate, și PSD împreună cu creația sa ALDE are (dacă este suficient de convingător și cu parlamentarii din „burta” partidului lui Băsescu), poți răsturna guvernul la micul-dejun. Dacă mă întrebați pe mine, între tehnocrați și politicieni, nu cred că-i mare diferență. Totuși, dacă privim în urmă, trebuie să spunem că precedentul executiv a dat românilor o relaxare fiscală pe care a pus-o în cârca „guvernului meu”, care a gârbovit și abia o mai duce.

Înscenarea cu traficanții de arme din documentarul Sky ne transmite că e bine să ne ferim nu doar de dușmani, ci și de prietenii, încă parteneri, englezi.

Dacă trecem de la politică la sport, trebuie să mărturisim că ne dorim la Olimpiada de la Rio o medalie cât de mică, chiar și de tinichea.

Prestația sportivilor noștri de până acum vorbește, iarași și iarăși, despre falimentul societății românești pe toate planurile, nu doar în cel politic. Să dea Dumnezeu să fie altfel, căci speranța moare ultima și, când zici că își dă duhul, tot mai are puterea să învie.

Alte teme care obosesc telespectatorii în această vară țin de plagiate. Ponta încearcă de furie rezistența pereților Facebook pe care îi lovește cu cuvinte bolovănoase, iar altora aflați în aceeași situație nu pare că le pasă, căci, nu-i așa, într-o societate ca a noastră, construită pe fals și impostură, ce mai contează adevărul ori valoarea?

În cazul în care Crin nu se mai întoarce (și bine face!), atunci se mută cu totul tehnocrații din guvern, în frunte cu premierul Dacian Cioloș, la Uniunea Salvați România pentru a construi un partid nou, cu rezultate, cu tineri și o altfel de politică.

Dragile noastre servicii secrete au grijă de România și dau cei mai buni politicieni, indiferent de vremuri și de momente. Dar cine să știe, în afară de Elena Udrea pe spatele căteia stă scris cu pixul cu mină albastră: „Fericire”?

Un alt subiect de august îl reprezintă sfatul să nu mănânci pepeni cu prea multe dungi verzi. Măcar dacă „doctorul” spunea albastre… Apropo, pe când un astfel de pepene? Doar verdele provine din albastru și galben. Să-l descompunem!

Dacă am scăpat cu bine și de problema dungilor prea multe și verzi de pe pepeni, atunci n-are decât să pice guvernul. Poate că următorul va fi cum vrem, adică populist, și ne va mai da încă o relaxare, niște lei în plus ori niște milioane ca să terminăm asfaltul pe toate străzile, inclusiv acolo unde nu mai locuiește nimeni ori trece o dată la două săptămâni o căruță.

Decât un guvern atât de remaniat, ca o pereche de ciorapi de damă, din nylon, altădată, tot mai bun unul nou-nouț, politic, potrivit pentru alegeri, care să maximizeze rezultatele, cât se poate, în toate direcțiile. Dar trece și ea, vara, și parlamentarele vor da buzna peste noi fără să avem timp să ne gândim dacă votăm și cu cine…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Problema dungilor de pe pepeni

Lasă un răspuns