Priveliște incredibilă, din Timișoara, pentru cei obișnuți doar cu smartphone-ul: ce reprezintă obiectul din imagine

centrala 3

Pentru că ieri a fost Ziua Mondială a Poștei, Muzeul Național al Banatului a ținut s-o celebreze prezentând publicului pasionat de istorie o altă piesă de patrimoniu, o veche centrală telefonică. Centrala din imagine se află în patrimoniul Muzeului Național al Banatului. Aceasta este prevăzută cu un comutator cu sonerie de zi și de noapte, având și comutator de pilă microfonică. Dimensiunile acesteia sunt 150cm x 50cm x70cm și este construită din lemn și fier.

CITEȘTE ȘI: Care sunt simptomele timpurii ale infecției cu noul coronavirus. Experții: ”Este important ca oamenii să le cunoască!”

”Din vârful muntelui Ida, Hefaistos, Stăpânul Focului, și-a trimis semnalele. Apoi, iar și iar, curierul înflăcărat s-a repercutat din far în far”, dacă e să ne luăm după Eschil. Victoria grecilor asupra troienilor a fost cunoscută în Argos (la 600 km de Troia) în mai puțin de patru ore. Sistemul de oglinzi l-a ajutat pe împăratul Tiberiu, aflat în Capri, să afle tot ce se întâmplă la Roma, în mai puțin de o oră. Nu a mai durat mult pâna la primul telegraf electric brevetat de Samuel Morse. De atunci, cucerirea planetei nu mai cunoaște nicio opreliște. În iulie 1866, Marea Britanie era în legătură cu Statele Unite; în 1870, Londra era conectată de India și în 1872. În 1902, primul telegraf transpacific încheia turul lumii.
În urmă cu 146 de ani, la Berna, 22 de state au semnat actul de naştere al Uniunii Poştale Universale (UPU). Printre ţările prezente s-a aflat şi România, reprezentată de directorul general al Poştelor şi Telegrafului, George Lahovary. Astăzi, UPU este un organism aparținând Organizației Națiunilor Unite, la care sunt afiliate administrații poștale din 190 de țări. În anul 1969, Congresului UPU, desfășurat la Tokyo, a declarat 9 octombrie Ziua Mondială a Poștei.”, explică reprezentanţii instituţiei timişorene.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Priveliște incredibilă, din Timișoara, pentru cei obișnuți doar cu smartphone-ul: ce reprezintă obiectul din imagine

  1. Posta Romana,a ajuns o „,, Rusine Nationala”, casi celelalte domenii. In urma cu 5 saptamani am trimis o scrisoare simpla in Germania ! Nu a ajuns nici azi la destinatie . Am revenit si am expediat o Recomandata, care dupa 3 saptamani nu a ajuns nici ea. Oare postalionul de pe vremuri stiti cat facea?

Lasă un răspuns