Care sunt simptomele timpurii ale infecției cu noul coronavirus. Experții: ”Este important ca oamenii să le cunoască!”

Șapte decese și 316 cazuri noi în Timiș: Timișoara-196, Lugoj-11, Dumbrăvița-8, Ghiroda-6, Giroc și Moșnița-câte 5. Toate localitățile

Oamenii de știință au stabilit o listă cu cele mai comune simptome ale coronavirusului care apar în primele șapte zile de la debutul bolii.

CITEȘTE ȘI: Peste 100 de noi cazuri de coronavirus, în Timiș, în ultimele 24 de ore. Din ce localități sunt cei care s-au îmbolnăvit

Folosindu-se de aplicația COVID Symptom Study, oamenii de știință de la King’s College din Londra au stabilit care sunt simptomele care apar în primele zile după ce ai contractat virusul SARS CoV-2.

”Am cercetat care sunt simptomele timpurii ale COVID-19, întrucât aceste informații sunt esențiale pentru a ne ajuta pe toți să stopăm răspândirea virusului”, au explicat oamenii de știință.

”Să identificăm simptomele timpurii este foarte important, întrucât oamenii vor ști să se izoleze mai rapid, reușind astfel stoparea răspândirii virusului.”, au mai explicat oamenii de ștință.

Aceștia au spus că cele mai surprinzătoare simptome ale infecției cu noul coronavirus sunt durerile de cap și oboseala accentuată, care apar în primele zile de la infecție.

Potrivit acestora, 82 la sută dintre persoanele infectate cu noul coronavirus se confruntă cu dureri de cap, iar 72 la sută dintre ele se confruntă cu oboseală.

În același timp, unele persoane se confruntă în primele zile cu febră, tuse persistentă și pierdere a mirosului.

”40 la sută dintre grupele de vârstă au declarat că se confruntă cu febră în primele șapte zile, pierderea mirosului, tuse persistentă. Persoanele care experimentează unul dintre aceste simtpome ar trebui să-și facă un test”, atrag atenția oamenii de știință.

De asemenea, un alt studiu realizat de cercetătorii britani arată că rata de mortalitate în cazul pacienților diagnosticați cu gripă și COVID-19 este aproape dublă față de pacienții infectați doar cu virusul SARS-CoV-2. Tocmai de aceea, experții recomandă vaccinarea antigripală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns