Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina va planta un trandafir

Dacă ar fi trăit, prinţul Philip ar fi împlinit joi 100 de ani. Regina va marca momentul plantând un trandafir.

Prinţul Philip a murit pe 9 aprilie la castelul Windsor, cu doar câteva luni înainte de împlinirea centenarului. Regina va marca momentul plantând un trandafir.

Înainte de decesul său, Palatul Buckingham se gândea la cel mai bun mod de a marca ziua de naştere a prinţului Philip.

Comentatorul regal de la Sky News, Alastair Bruce, a declarat însă că prinţul avea alte idei: „Ducele de Edinburgh nu a fost niciodată foarte interesat de zilele de naştere”.

Ducele de Edinburgh a fost una dintre figurile de referinţă ale istoriei regale britanice. Timp de peste şapte decenii, a fost în fruntea vieţii regale. A devenit cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii.

Povestea bărbatului care a devenit cel mai vârstnic membru al familiei regale britanice a început în Grecia. Philip s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu, fiul prinţului Andrei al Greciei şi al soţiei sale, prinţesa Alice.

Tatăl său era un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. La momentul naşterii lui Filip, tronul aparţinea fratelui lui Andrei, regele Constantin I, dar în 1922, acesta a fost obligat să abdice, în urma unei revoluţii.

Tatăl lui Philip aproape că şi-a pierdut viaţa, scăpând miraculos după ce a fugi în exil cu soţia, fiul lor şi cele patru fiice. Familia s-a stabilit la Paris.

(sursa: Mediafax)

foto: dailymail.co.uk


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns