Premieră medicală la Timişoara! Fără repetarea analizelor și investigațiilor în alt spital

Premieră medicală la Timişoara! Fără repetarea analizelor și investigațiilor în alt spital

Pacienții care sunt investigați într-un spital și apoi au nevoie de tratamente în alte unități sanitare timișene nu vor mai trebui să repete analizele sau să ducă după ei documentele medicale. Asta, datorită implentării unui sistem care va permite transferul instantaneu al investigaiilor medicale, după cum a anunțat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara:

”Am primit zilele acestea acordul de principiu din partea președintelui Consiliului Județean Timiș pentru finanțarea unui proiect în premieră în România, dedicat siguranței și confortului pacienților Spitalului Județean și ai celorlalte unități sanitare din județ. Concret, este vorba despre un sistem fizic și digital care va permite transferul instantaneu și securizat al investigațiilor radiologice ale pacienților, indiferent de unitatea sanitară la care vor merge.

Un astfel de sistem ar putea intra în dotarea Spitalului Județean Timișoara începând cu sfârșitul lunii iulie și ar putea conecta spitalele din Timișoara și apoi cele din Județul Timiș, în premieră națională. Astfel, pacienții care sunt investigați într-un spital și vor avea nevoie pe viitor de consult de specialitate în altă unitate sanitară, nu vor mai trebui nici să repete analizele nici să care după ei radiografii, acte sau CD-uri cu investigații tip CT sau RMN. Medicul curant din unitățile partenere va putea accesa direct, securizat și instantaneu aceste investigații pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru pacient”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns