Prinsă cu fofârlica, o funcţionară de top din Primăria Timişoara dă vina pe… soţul ei!

Funcționar de top în Primăria Timișoara (șef serviciu Administrație Locală), numită, în vara trecută, chiar secretar al instituției, după ieșirea din scenă a celebrului Ioan Cojocari, Simona Drăgoi nu știe cum să acopere mai repede scheletele pe care i le scoatem, rând pe rând, din dulap.

La finele lunii august, am dezvăluit cum doamna Drăgoi, cadorisită în anul 2006 cu un teren dat în folosință gratuită de primărie, pe Legea 15/2003, a făcut fundația casei și a lăsat apoi baltă construcția vreme de un deceniu, fără să fie sancționată, la fel ca muritorii de rând, cu pierderea dreptului de folosință. Imediat, aproape instantaneu chiar, secretarul PMT a strâns rapid o echipă și a început să pună cărămidă peste cărămidă, în încercarea disperată de a recupera timpul pierdut. În mod normal, eforturile ei ar trebui să fie zadarnice, însă în Primăria Timișoara lucrurile au scăpat de mult de sub control…

 

Operațiuni clandestine

Nici nu și-a revenit bine doamna Simona Drăgoi din șocul produs de dezvăluirile “Renașterii bănățene”, că am deranjat-o din nou cu rugămintea de a ne oferi un punct de vedere referitor la o altă situație ce o are drept protagonistă. De data aceasta, doream să ne explice următorul lucru: de ce a făcut fals în declarații trei ani la rând, nemenționând în declarațiile de avere depuse în anii 2009, 2010 și 2011 că a cumpărat, a deținut, respectiv a vândut un apartament pe Strada Telegrafului nr. 56 din Timișoara?

Exact: în timp ce pe fundația de pe strada Tudor Arghezi nr. 22 – acolo unde șefa serviciului Administrație Locală primise terenul gratis de la primărie – creșteau buruienile, soții Drăgoi investeau, în septembrie 2008, suma de 102.600 lei (circa 28.500 de euro la vremea aceea) în achiziționarea unui apartament cu o cameră, o bucătărie, o cămară de alimente și un antreu într-o casă de pe Strada Telegrafului nr. 56, în zona Modern.

Doi ani mai târziu, în luna mai 2010, familia Drăgoi a vândut apartamentul respectiv, tranzacția fiind încheiată într-un cabinet notarial din… Ciacova. Interesantă opțiune… Nici cumpărarea în 2008, nici deținerea timp de doi ani, nici vânzarea ulterioară din 2010 nu se regăsesc în declarațiile de avere depuse de secretarul primăriei, Simona Drăgoi, în anii 2009, 2010 și 2011!

 

Funcționarul care avizează de legalitate nu respectă… legea

Riscantă omisiune, ținând cont de ceea ce scrie în formularul declarației de avere: „Subsemnatul (…) cunoscând prevederile articolului 292 din Codul penal (între timp a intrat în vigoare noul Cod penal, numărul corect al articolului este 326 – n.r.) privind falsul în declarații, declar pe propria răspundere că, împreună cu familia, dețin următoarele (…)”.

În această casă de pe Strada Telegrafului au deținut soții Drăgoi un apartament între septembrie 2008 și mai 2010

 

De asemenea, o rubrică din declarația de avere este cea privind „bunurile mobile a căror valoare depășește 3.000 de euro fiecare și bunurile imobile înstrăinate în ultimele 12 luni”. Ei bine, acel apartament de pe Strada Telegrafului, bun comun al soților Drăgoi, nu apare nicăieri în nici una dintre declarațiile de avere completate de Simona Drăgoi în perioada respectivă, 2009-2011.

 

Și marmota învelea ciocolată în staniol…

I-am telefonat doamnei Drăgoi, i-am dat SMS, însă fără efect. Drept pentru care ne-am încercat șansa, vizitând-o inopinat la serviciu. Chiar dacă n-aveam prea mari așteptări în privința acestui demers intempestiv, Simona Drăgoi ne-a surprins: nu s-a ascuns în spatele vreunei „ședințe” urgente, ci ne-a primit imediat în biroul său de la etajul 1 al primăriei, pe care scrie cu litere mari SECRETAR.

Am făcut cunoștință (vorbisem o singură dată la telefon) și am intrat direct în subiect, dat fiind faptul că primise deja SMS-urile și era în temă cu scopul vizitei noastre. Ascultând explicațiile doamnei Drăgoi, am înțeles și motivul pentru care nu ne-a răspuns la mesajele telefonice: avea nevoie de puțin timp pentru a-și pregăti propria variantă.

 

La fel ca achiziționarea din 2008, nici vânzarea din 2010 nu apare consemnată în declarația de avere a Simonei Drăgoi

 

Nu de alta, dar secretarul Primăriei Timișoara, adică funcționarul care are o atribuție extrem de importantă în aparatul executiv, aceea de a aviza de legalitate dispozițiile emise de Nicolae Robu și hotărârile consiliului local, ne-a servit o explicație stupefiantă:

„Despre acel imobil nu am avut cunoștință, soțul meu a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de care am aflat doar la momentul la care a fost înstrăinat imobilul. Nu eu am achiziționat acel imobil și prin urmare… Soțul l-a achiziționat singur, nu m-a informat despre el. La vânzare, fiind bun comun, a avut nevoie de acordul meu și atunci m-a informat de această achiziție pe care a făcut-o fără știința mea (…) Întrebați-l pe soțul meu de ce a cumpărat acel imobil fără să-mi spună (…)”.

 

Practică generalizată în primărie?

Fiindcă am depășit de multă vreme vârsta poveștilor nemuritoare și a desenelor animate, i-am transmis doamnei Drăgoi că nu credem versiunea dumneaei, iar dânsa ne-a replicat că avem acest drept, să nu o credem. Mulțumim.

Totodată, explicația puerilă pe care ne-a servit-o ne-a făcut să ne întrebăm oare câte situații de acest gen există în Primăria Municipiului Timișoara, cu funcționari mai mari sau mai mici care se trezesc peste noapte mai bogați cu vreo casă sau vreun apartament, grație operațiunilor clandestine întreprinse de partenerii lor de viață, și care pot pretinde la o adică, cu o inocență studiată, că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase?!

 

Și tăcerea e un răspuns

Doamna secretar n-a mai avut nici o explicație însă atunci când i-am replicat: „OK, de dragul discuției, să zicem că n-ați știut, în 2008, că soțul dumneavoastră a cumpărat apartamentul de pe Telegrafului și de aceea n-ați menționat existența lui în declarațiile de avere din 2009 și 2010. Dar în 2010 ați semnat alături de soțul dumneavoastră contractul de vânzare, de ce nu ați menționat tranzacția în declarația de avere depusă în 2011?!”. Punct ochit, punct lovit, daună totală.

În cartea funciară apar data la care familia Drăgoi a devenit proprietara apartamentului și prețul tranzacției

 

Cazul pe care vi l-am prezentat mai sus este simptomatic pentru ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în Primăria Timișoara, acolo unde interesele personale ale angajaților, rudelor și prietenilor acestora au avut întotdeauna întâietate, fiind satisfăcute chiar și prin încălcarea legii. Sau mai ales prin încălcarea legii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

33 Răspunsuri “Prinsă cu fofârlica, o funcţionară de top din Primăria Timişoara dă vina pe… soţul ei!

 1. Daca adunam toti copacii si am face cel mai mare copac din lume, si daca adunam toate apele si am face cea mai mare apa din lume, si daca adunam toate fierastraiele si am face cel mai mare fierastrau din lume, si cu cel mai mare fierastrau din lume am taia cel mai mare copac din lume si l-am prabusi in cea mai mare apa din lume, am obtine cel mai are „pleosc” posibil din lume.

 2. Totusi, despre intimii lui Robu – aia care chiar dau tunuri mari prin primarie, gen Grebla, Nasleu sau ravasila… – nimic? Aia in fata carora functionarii PUBLICI! stau in pozitie de drepti, zic. Hai domnule Brindescu, poti sa-ti depasesti conditia de tzutzar al primarului nepereche.

  1. Vesnica problema 🙂 Daca scriu despre X si Z, de ce nu scriu despre Z si W? Pentru simplul motiv ca scriu despre cei cu privire la care am date concrete, nu zvonuri. Aveti informatii verificabile despre cei enumerati mai sus? Le astept pe mail la adresa [email protected]. In ce priveste faza cu „tzutzarul lui Robu”, esti penibil. Am scris mai multe articole despre minciunile primarului decat esti tu in stare sa citesti. Intra la sectiunea „Ancheta” si verifica treaba asta.

 3. un singur lucru nu intelegi cipriane psd-ul nu va avea in veci primar la timisoara .de ce? autostrada la dracu-n praznic centura ioc spitale ioc[vezi torontalului] sala polivalenta in satul giroc si multe altele.

  1. Ce legatura are una cu alta? Interesele functionarilor din primarie sunt aceleasi indiferent ca primarul e de la PSD sau de la PNL. Coruptia e transpartinica. Ai detalii despre ilegalitati facute de pesedisti? Mi le poti trimite pe adresa de mail [email protected]. Sa comentezi, mai ales anonim, e simplu. Sa demonstrezi e mai greu.

  2. Autostrada la dracu in praznic a fost aprobata si autorizata in perioada de glorie a PD, actualmente PNL! A fost schimbat traseul autostrazi de citeva ori datorita intereselor PD-PDL de la acea vreme, cu toate acestea chiar nu consider ca ar exista o problema caci vedem cu toti ca orasul se extinde si fiind ceva normal autostrada trebuie sa fie in afara orasului nu in oras!

 4. Doamna cu fofarlica a mânarit terenuri si pentru interlopul alexandru potcoava cunoscut și pentru ca se auto-intituleaza „poet” pe la terasele din centru

 5. De ce a cumparat ap.de pe Telegrafului?Avea dreptul,era cu domiciliul acolo?Asa fac cei din primarie…Au informatia(locuinte din fondul de stat…)si le cumpara pe nimic,investesc 1000 euro si le revand….Exista o Mafie socialista peste tot in” Romanica”…….Chiar nu intelegeti nici dupa atatia ani ca „Romanica”este tara noastra,a prostimii si nu a tagmei excrocilor,parvenitilor de dupa 1989????Legea e lege pt toti….Educatia isi spune cuvantul….nu numai cea din scoli ci si cea din familie,care este fundamentala..Mai exista omenie,bun-simt,constiinta lucrului bine facut la cei care se simt in fruntea ierarhiei si isi umplu buzunarele incalcalcand legea….Trebuie pusi la punct.Se pierd generatii,cei plecati nu mai vin pt a fi scuipati in cap de niste jegosi parveniti,inculti.Prefera sa lucreze afara si sa fie tratati omeneste,ajutati sa isi rezolve problemele cinstit,nu cu spaga…Nu va mai injurati „intre noi”…injurati pe cine trebuie!Vedeti adevarul in tara asta frumoasa,curata inca..si faceti ceva sa fim credibili.sa mergem in lume cu fruntea sus.Nu numai noi,dar si copiii,nepotii nostri…Legea e oarba,dar e lege…..pt.toti!

  1. N-am fost suficient de explicit? Ce am scris eu si ce spuneti dumneavoastra?! Daca respectarea legii e can can, atunci chiar n-are sens discutia.

 6. Chiar nu inteleg nemultumirea unora legate de articolele lui Ciprian Brindescu. Chiar sa nu isi dea seama de raspunsul penibil al secretarei ? Asa se face in familie, cumpara sotul sau sotia apartamente fara sa stie unul de celalalt ? Chiar asa surse financiare exista, incat nu le mai stiu numarul ?
  Lasati presa sa-si faca datoria !

 7. Asa … Asta da știre… „Problema este ca nu stiam ca doamna Dragoi participa la concurs, asa cum nu stiu nici cine sunt contracandidatii. ” -pai dumneavoastră nu sunteți bine informat? Lăsați sa se înțeleagă cum ca nu ați scrie la comandă, lucru care nu este deloc adevărat.
  Înțelegem faptul ca doamna nu face parte dintr-un partid politic și ca altcineva trebuie sa ia postul.

  1. Nu, chiar nu stiu tot ce se intampla in orasul asta. Dumneavoastra stiti? In ce priveste scrisul la comanda, ce sens ar avea sa va contrazic, cand dumneavoastra ati emis deja verdictul? 🙂 Ar fi pierdere de timp. Iar faza cu apartenenta politica e puerila, inca n-ati aflat ca incalcarea legii n-are culoare politica? 🙂

  1. Cori de ce il intrebi pe jurnalist de cine este incintat? cred ca mai bine ai intreba functionarul de ce minte! Vad ca sunt alti care se intreaba daca achizitia a fost facuta din bani publici! ei drept este ca nu dar interesant este ca nu a declarat si asta imi da de gindit ca ascunderea din declaratia de avere avea probabil scopul sa nu piarda terenul primit in baza Legi 15!!! Oare cu sotul a dat si el declaratie atunci cind au primit acel teren? oare de ce pina in anul 2016 doamna Dragoi avea atribuire pe cota 1/2 adica concesiunea era pe sotii Dragoi, in 2017 apare atribuire 1/1!!! Hopa nu cumva sa refacut un alt contract de atribuire doar pe sotie? Sau sa ne punem intrebarea daca nu cumva sotii Dragoi fiecare face cite o achizitie fara ca celalalt sa stie, unul cumpara si celalalt nu stie, unu primeste atribuire de teren de la stat si celalalt nu stie! Oare mai sunt sot/sotie sau sunt divortati? oare …..

 8. Hai sa fim seriosi, si Grebla si Dragoi sunt niste pupeze acolo. Mafia este micRobu, cu peremistul lui. Mi-e scarba de administratia acestui oras, orasul meu pe care il iubesc din tot sufletul. ANI, DNA nu prea au activitate in Timisoara si Timis. Oare ce spate au jegurile astea de conduc acum orasul? Coldea oare? Unii stiu raspunsul.

 9. Aseara pe Europa nova , dl Jean(nea jean)o dadea candidata pe Sanda Grebla !
  Nu va faceti ca nu stiti dle Ciprian !
  Dvs stiti foarte bine deja si castigatorul !

  1. Nu stiam, dar nu e nevoie sa ma credeti. Si daca stiam, efectul era acelasi, oricum publicam articolul. Doamna in cauza poate merge linistita la concurs, dumneaei isi vede de treaba ei, eu de a mea. Daca nu stiu cine sunt candidatii, cum naiba sa stiu cine este castigatorul? 🙂

 10. Un lucru foarte interesant este faptul ca ati descoperit toate matrapazlacurile astea fix acuma, cu putin timp inainte de concursul pentru ocuparea functiei de Secretar. Oare sunteti chiar asa de bine intentionati sau actionati in favoarea v’unui contra-candidat al doamnei? Numa’ intreb…

  1. Buna intrebare! Problema este ca nu stiam ca doamna Dragoi participa la concurs, asa cum nu stiu nici cine sunt contracandidatii. Daca ii cunoasteti dumneavoastra si aveti informatii despre fapte asemanatoare comise de ei, nu ezitati sa-mi scrieti pe adresa [email protected]. Va astept cat mai repede cu noutati, ca se apropie concursul!

 11. DNA NU EXISTA LA TIMISOARA! UITATI-VA LA ROBU CATE MATRAPAZLACURI FACE DIN FUNCTIA DE PRIMAR. IL DERANJEAZA CINEVA? NU! PROCURORII PLOII!

 12. Astia isi fac calculele dinainte. Daca sanctiunea merita in raport cu frauda bineinteles ca o fac. Asta e valabil in toata romanica. Si, nu ei sunt de vina, legea e facuta special pt. infractori.

  1. Sa se auto sesizeze A.N.I. (Agentia Nationala de Integritate), sau jurnalistii care au scos la iveala aceasta situatie sa sesizeze ANI, altfel tot ce s-a scris aici e degeaba.

   1. Dumneata ca un bun samaritean chiar poti sesiza ANI caci acest jurnalist a publicat probele, oare are timp sa scrie si la ANI? eu cred ca daca s-ar mai ocupa sa faca si aceasta treaba nu ar mai putea sa faca anchete jurnalistice! Consider ca este un bun crestin ca ne face cunoscut ceia ce fac acei functionari publici platiti din bani nostri, cum le creste averea din niste salarii de mizerie de care se plang, dar adevarul curat ne este aratat de un bun jurnalist precum Ciprian Brindescu, nu vine cu CanCanuri ci cu anchete documentate! Nu va lasati intimidat dl. Brindescu

    1. CIPRIAN BRINDESCU, UN ADEVARAT ROMAN realist si de bunacredinta. Functiile publice se castiga cu sudoare, transpiratie mare, deoarece trebuie antrenate cu celeritate> Pilele, cunostintele, nepotismele, mita. Toate converg untr – un sistem inchis– sitemul corupt. Ii doresc multa sanatate sa mearga pe acelas drum, drumul adevarului. Orice cititor al ,,Renasterii Banatene” se poate sesiza si , in nume proriu poate face o sesizare la AGENTIA NATIONALA DE INEGRITATE. Stiati ca in tara cea mai democratica din Europa – SUEDIA, cel ce face o sesizare si este de buna credinta, se REMUNEREAZA?

Lasă un răspuns