Prin Timișoara, dar cum?

Locuind într-un oraș precum Timișoara nu ai cum să nu emiți pretenții. Nu vorbim de exagerări sau de fantasmagorii, ci de acele pretenții minime, decente, de bun-simț, pe care orice cetățean care trăiește într-o comunitate care se dorește civilizată, ba chiar cosmopolită, este îndrituit să le aibă.

Mijlocul de locomoție, unul dintre punctele esențiale care face diferența între rudimentar și modern sau între banal și avangardist, se află la coada listei de priorități a administrației locale din urbea de pe Bega.

Într-un oraș cu rang de municipiu cum este Timișoara, deplasarea locuitorilor ar fi trebuit să fie deja rezolvată, însă fiind atât de mult timp ignorată de autorități, a ajuns să reprezinte o problemă destul de serioasă.

Fiind un oraș destul de întins ca suprafață, este evident că deplasarea pe jos nu este posibilă în toate situațiile. O altă variantă ar fi bicicleta.

Nu toți localnicii sunt însă apți fizic să pedaleze, iar pistele pentru biciclete nu există decât pe anumite porțiuni. Mașina proprie este o altă alternativă, însă doar pentru cei care-și permit.

În plus, traficul fiind infernal la aproape toate orele, iar locurile de parcare foarte puține, nu toată lumea este dispusă să-și întindă nervii la volan.

A mai rămas transportul public, care este însă, având în vedere timpul de așteptare în stații, sub orice critică.

Așadar, Timișoara are, până acum, un mare minus la capitolul deplasare, însă nu este exclus ca, având în vedere tehnologia avansată, autoritățile locale să aibă în vedere și varianta… aeriană pentru locuitorii municipiului.

2 Comments
dimi 10/09/2016
Intradevar aceasta-i situatia trista dar si rusinoasa a Timisoarei.Mai zilele trecute am stat in statia lui 40 dela BNR o ora si un sfert pana a venit singurul autobuz.Auziti bine D-le Primar !!! Mai e Banatul fruncea ?Lasati-va de meserie si lasati-i pe alti mai breji !
sandu 08/09/2016
primaria nu are nici o varianta este depasita de situatie ca de obicei. Foarte bun si corect articolul.