Patru universităţi din România, în topul QS World University Rankings 2016. Vezi ce instituţie de învăţământ din Timişoara ocupă un loc

Patru universităţi din România, „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, „Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Bucureşti s-au clasat în anul 2016 în unul dintre cele mai cunoscute topuri internaţionale privind calitatea instituţiilor de învăţământ superior.

Patru universităţi din România apar în topul Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj şi Universitatea de Vest din Timişoara, aflate tot în seria 701+, unde s-au aflat şi în anii precedenţi. Prima din listă, cea mai sus clasată, este Universitatea din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Topul QS ierarhizează universităţile în funcţie de: reputaţie academică, reputaţia angajatorului, studenţi pe facultate, citări pe facultate, studenţi internaţionali, facultate internaţională. Fiecare dintre cei şase indicatori are o proporţie diferită la calcularea scorului final.

Pe primul loc în topul de anul acesta este Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmată de Stanford, Harvard, Cambridge, California Institute of Technology (Caltech), Oxford, University College London (UCL), Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zirich), Imperial College London şi University of Chicago.
Clasamentul QS University Rankings este construit pe baza mai multor indicatori cheie: cercetarea ştiinţifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare şi este realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori şi cercetători recunoscuţi mondial, scrie mediafax.ro.

În total, 74.651 de profesori şi 37.781 de angajaţi au contribuit la aceste rankinguri prin analizele globale QS. Pentru includerea în ediţia 2016/2017 a clasamentului, QS a analizat 10,3 milioane de articole şi 66,3 milioane de citări, indexate în bazele de date academice Scopus/Elsevier. Peste 3.800 de universităţi au fost luate în considerare şi 916 dintre ele au fost evaluate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns