Prin raiul maidanezilor

maidanezi moravita

Maidanezii sunt o obișnuință pe străzile unor localităţi din Timiş. Dacă vrei să intri în primărie ori să folosești bancomatul, trebuie întâi să dai un „Bună ziua” convingător, dar politicos, patrupedului care stăpânește treptele instituţiei din Moraviţa.

Dacă dorești să mergi în noul parc de joacă de lângă biserica romano-catolică te întâmpină o haită întreagă de animale comunitare.

Înainte de aceasta poți avea șansa să vezi câinii de intersecție, care-și fac rondul pe lângă colțul școlii și, uneori, chiar în mijlocul șoselei, mai ceva ca milițienii altădată.

maidanezi Moravița astfel nu este doar un loc pentru oameni, ci și un adevărat rai pentru animalele lor de companie, slobode sau abandonate pe străzi.

Nu putem aprecia cât de numeroasă este prezența canină liberă pe carosabil, pe trotuar ori pe spațiile verzi, dar aceasta pare că este o constantă, indiferent de anii sau lunile din calendar.

De altfel, localnicii s-au obișnuit cu ei, cum s-au obișnuit și cu țigaretele de contrabandă ori cu ideea că orice poartă de intrare în țară trebuie să arate ceva celor care trec prin ea.

Moravița, pe lângă câinii vagabonzi, mai etalează și câteva lacăte puse pe ușile care au permis accesul în vremuri mai înfloritoare în spații comerciale diverse, de ani la rând închise.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *