Prin județul Timiș, pe drumuri… de țară

drumuri 1

Comuna Margina totalizează 37,1 kilometri de drumuri comunale, care fac legătura între cele zece localități ale sale. Cei care pornesc pe ele au ocazia să șofeze pe asfalt, pe carosabil doar pietruit sau nici atât, adică din pământ. Astfel, 16,7 kilometri din aceste drumuri sunt modernizate, pe 12,3 kilometri este pusă piatră, iar 7,9 kilometri se prezintă cum au fost lăsați de mama-natură.

Paradoxal, însă, autoritatea publică locală a reușit să asfalteze până acum 37 de kilometri, dar 20 dintre aceștia au fost promovați la drumuri de rang superior, adică județene, pentru simplul motiv că primăria Margina este mult prea săracă pentru a le putea întreține.

Străzile din trei localități (Margina Sat, Margina Colonie și Sintești) sunt complet asfaltate. Pentru ulițele din celelalte șapte sate, primăria a depus, dar fără succes, un proiect pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II pentru a obține finanțarea necesară modernizării diferenței de 16 kilometri.

Edilul-șef Ionel Costa a declarat despre acest subiect că „au primit bani de la guvern primarii PNL, nu cei de la PSD”… Cererea de finanțare pentru acest obiectiv va fi redepusă pe PNDL III, după ce proiectul inițial va fi divizat în mai multe, mai mici. ”Așa sperăm că vom fi mai convingători și vom mai face o porțiune din lungimea care mai trebuie asfaltată”, a mai spus Costa.

Tot în materie de asfaltări de drumuri, trebuie menționat că licitația pentru modernizarea a 1,1 kilometri de străzi în satul Sintești este în curs. În cazul acestei porțiuni, finanțarea provine de la Consiliul Județean Timiș și din bugetul comunei. Cât despre legătura cu autostrada, aceasta părea terminată, dar nu era funcțională (în imagine)…

Margina este o entitate rurală care, în ultimele trei decenii, a pierdut mai mult de zece procente din populație, aceasta scăzând, de la 2.650 de locuitori, în 1990, la numai 2.260, la mijlocul anului trecut, cei mai mulți dintre ei plecând la ceruri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *