Primul tren cu îngrijitoare pentru bătrânii din Austria pleacă de astăzi de la Timișoara

tren 17

Primele trenuri special comandate pentru asigurarea transportului lucrătorilor sezonieri la Viena, sunt solicitate să circule începând cu finalul acestei săptămâni, ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România.

CITEȘTE ȘI: Nouă persoane arestate preventiv, după ce au omorât în bătaie un bărbat

CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Călători este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiția ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor.

CITEȘTE ȘI: Cum vor arăta terasele la vară: baloane de plastic și tuneluri dezinfectante

Sunt pregătite, în prima parte a acestui program un număr de 2 perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în datele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23:05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în datele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13).

Toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte 5 vagoane cușetă românești și 5 vagoane cușetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Circulația trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condițiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne, din România.

Pentru desfășurarea programului în bune condiții, au fost angrenate conform OMTIC, CFR SA, autoritățile locale, structurile teritoriale ale Poliției de Transport Feroviar, ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Autoritarea Rutieră Română.

Reguli pentru călătoria cu aceste trenuri

OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor se va realiza în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanțare socială, respectiv a regulilor de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

La plecarea din Timișoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP.

Toți călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință.

Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei stației de cale ferată.

Orele de plecare/sosire a trenurilor în Viena și Timișoara pot suferi mici modificări în funcție de procedurile autorităților implicate.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Primul tren cu îngrijitoare pentru bătrânii din Austria pleacă de astăzi de la Timișoara

    1. Nu ne vindem țara dar răzeșii ba!
      Toți cârmacii au practicat această neguțătorie de la 1453 încoace, nimic nou sub soare; așa e specia homo sapiens, puțin defectă. Poate următoarea să fie mai bună, sensibilă, iubitoare…

  1. Unde sunt politicienii care cereau disperati sa ne aducem conationalii acasa? Ce au facut ca ei sa si ramina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *