Primul român infectat cu coronavirus are 20 de ani, dar starea lui nu este gravă

Primul român infectat cu coronavirus are 20 de ani, dar starea lui nu este gravă

Primul român infectat cu noul coronavirus are 20 de ani și locuiește cu bunicii în comuna Prigoria, județul Gorj. Tânărul lucrează la un restaurant unde patron este italianul internat la Rimini, a declarat, miercuri noaptea, pentru Mediafax, primarul comunei, Iuliana Iliescu.

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, chiar și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a spus primarul.

Edilul a precizat că se gândește ca de joi să închidă Primăria, școlile din comună și alte locații, de teama coronavirusului.

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus este la momentul transmiterii acestei știri în drum spre Matei Balș. Starea bărbatului nu este gravă, a precizat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, într-o conferință de presă.

Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România, și au subliniat că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel are toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus.

În cazul în care numărul pacienților români infectați cu coronavirus va depăși 10 persoane simultan, ei vor fi îngrijiți și în alte spitale de boli infecțioase din țară – la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu sunt centre de boli infecțioase unde vor putea fi tratați pacienți cu coronavirus, dacă va fi cazul, au dat asigurări autoritățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primul român infectat cu coronavirus are 20 de ani, dar starea lui nu este gravă

  1. JUST!!! Inchideti Primaria, fratilor! De luarea masurilor de protectie a satenilor si de coordonarea activitatilor din comuna se va ocupa… nea Gheorghe din fundul curtii. Protectia protejatilor e cea mai buna masura. Felicitari pentru aceasta Idee sclipitoare. Asta da inteligenta…

Lasă un răspuns