Primul Centru de cercetare în inteligență artificială din România, la Cluj-Napoca

Primul Centru de cercetare în inteligență artificială din România, la Cluj-Napoca

A fost pusă piatra de temelie, la Cluj-Napoca, a primului Centru de cercetare în inteligență artificială, construit de la zero, din România.

„Inovare și tehnologii avansate la Cluj-Napoca: Astăzi am pus piatra de temelie a primului Centru de cercetare în inteligență artificială, construit de la zero, din România! Prin angajamentul său pentru excelență academică și inovație, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca își consolidează poziția de lider în cercetarea tehnologiilor avansate. Centrul de Inteligență Artificială va oferi studenților și cercetătorilor resurse de ultimă generație și șansa de a lucra la proiecte cu impact global. Colaborările de prestigiu, cum este cea cu Lockheed Martin, companie de top în domeniile aerospațial, tehnologic și militar, va fi un mare avantaj pentru noi”, anunță ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, inteligența artificială reprezintă viitorul tehnologiei și va revoluționa modul în care „trăim și muncim. De la automatizarea proceselor de afaceri până la îmbunătățirea serviciilor publice și crearea de soluții personalizate pentru cetățeni și companii, posibilitățile sunt nelimitate. Centrul de Inteligență Artificială de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca va fi un catalizator pentru aceste schimbări, pregătind generațiile viitoare de inovatori și lideri în tehnologie”.

CITEȘTE ȘI: Noul contract-cadru dintre medici și CJAS va include pachete de servicii pentru persoanele neasigurate

Cluj-Napoca găzduiește peste 1.200 de companii IT, oferind locuri de muncă pentru zeci de mii de specialiști: „Ecosistemul tehnologic vibrant și colaborarea strânsă dintre sectorul privat și cel academic transformă Clujul într-un adevărat hub de inovație, iar evenimentul de astăzi este o dovadă a acestui lucru”.

(sursa: Mediafax)

Sursa foto: Actual de Cluj


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *