Primul caz de virus Zika în România

Zika

Primul caz de virus Zika în România a fost confirmat la București! Este vorba despre o femeie de 27 de ani din sectorul 6. Aceasta a fost în vacanță în Martinica, iar la întoarcere a fost internată. A doua zi dupa ce a revenit in tara s-a prezentat la spitalul ”Victor Babeș” cu febra usoara, eruptii pe piept si pe brate. Ea a fost externată și se află în afara oricărui pericol. Oficialii spun că este vorba despre un caz izolat. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

„Cazul ei este unul izolat, legat de o calatorie efectuata intr-o zona cu transmitere activa a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul Romaniei, ci despre un asa numit caz de import”, a precizat el. Acesta a precizat ca in Romania exista tantari din familia Aedes aegypti, care transmit virusul Zika, „insa alta subspecie, cu risc redus de transmitere a acestui virus”. „Riscul transmiterii pe teritoriul Romaniei e minim”, a subliniat Colintineanu.

Virusul este principala cauză a microcefaliei şi a altor afecţiuni ale nou-născuţilor. Mii de copii au fost diagnosticaţi cu boala, care duce la o dimensiune a capului mai mică decât cea normală şi împiedică dezvoltarea capacităţilor mentale.

Zika a fost descoperit în Uganda în 1947, dar a provocat foarte puţine epidemii acolo sau în restul lumii, până acum doi ani. Oamenii de ştiinţă cred că virusul a ajuns în Brazilia adus de un turist când ţara a găzduit Cupa Mondială la fotbal.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *