Primii doi consilieri personali ai primarului Timişoarei: Loredana Pintea și Rudolf Gräf

consilieri personali fritz

Noile autorități ale administrației locale de la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara încep să se organizeze și să își înnoiască structurile, în așa fel încât să poată gestiona eficient activitatea curentă a instituției. Astfel, cabinetul primarului Timișoarei are, de astăzi, 2 noiembrie 2020, doi consilieri: Loredana Pintea și Rudolf Gräf.

”Astăzi le spun bun-venit în cabinetul meu de primar al Timișoarei, primilor consilieri personali, profesioniști independenți, fără nicio afiliere politică. Loredana Pintea și Rudolf Gräf, sunt doi oameni cu viziune și cu rezultate în spate, cu cariere în construirea și managementul de organizații. Lor li se vor alătura, curând, și alți 4 consilieri, cu profile similare – biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate. Acest cabinet va avea obiectivul de a face ca Primăria Timișoara să funcționeze potrivit principiilor manageriale moderne și să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă”-Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Loredana Pintea a absolvit științe economice la Universitatea de Vest din Timișoara și are peste 20 de ani de experiență în management. A creat sau reformat organizații care au ajuns să facă performanță în România și în procesele industriale globale. A construit de la zero și condus Fabrica Sogeco din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, o firmă de producție cu peste 700 angajați.

Loredana Pintea a supervizat întregul proces de relocare din Mexic și Italia pentru fabrica Sogeco din Orăștie, producător de aparate de cafea espresso manuale și automate și sisteme semi-profesionale de călcat și curățat cu abur, pe care a ridicat-o de la construcția propriu-zisă până la linii de asamblare și proceduri de producție și management. A fost director general al Sogeco timp de 10 ani, între 1999 și 2009 și ulterior manager general al Philips Orăștie, care a preluat Sogeco.

În ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult, poziție din care a sprijinit planuri pentru relocare și investiții directe în România. A acceptat propunerea lui Dominic Fritz pentru că vrea să aducă principiile manageriale adevărate în administrația publică. A fondat Clubul Lions din Deva și este mama a unei fetițe de 12 ani. Locuiește în cartierul Soarelui.

Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. A fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România. Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni.

Rudolf Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara și a fost implicat în reabilitarea unor clădiri cum sunt casele canonice din piața Unirii și sediul bisericii reformate din piața Maria. A participat și la elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega.

Timp de patru ani, între 2016 și 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.
Locuiește în Timișoara, în cartierul Iosefin. Rudolf Gräf s-a alăturat echipei lui Dominic Fritz pentru că vede potențialul uriaș al domeniului public și patrimoniului construit, dar încă neexploatat, al Timișoarei. Este biciclist, practică sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primii doi consilieri personali ai primarului Timişoarei: Loredana Pintea și Rudolf Gräf

  1. Loredana Pintea, Clubul Lions… Până în 1989, nu puteai mișca de nu erai membru PCR, astăzi, nimic fără Lions, Rotary sau Loja Masonică. Hai că m-am lămurit. Rudolf Gräf are și el o carte de vizită impresionantă. La prima vedere a numelui său, am crezut că e prof. univ. dr. Rudolf Gräf. O fi ceva rude? Se vede că herr Fritz e bine linkuit. Te pomenești c-o fi acest Fritz un Carol I reîncarnat… Tot nu pricep de ce-și aleg românii conducători străini. Ori nu sunt în stare să se autoconducă, ori nu au conducători, ori nu sunt o națiune, ci doar o populație manipulată de te miri cine (acum de germani și americani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *