Primele de asigurare pentru agricultori, tema unui eveniment organizat la Timişoara

fermieri 6

Primele de asigurare consistente de care pot beneficia agricultorii vor constitui tema unui eveniment de mare interes atât pentru cultivatorii, cât şi pentru crescătorii de animale timişeni.

„Sunt fermier, sunt asigurat. Noutăți din piaţa asigurărilor culturilor agricole și noi oportunități de afaceri” este titlul prezentării pe care o pregătesc Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT), împreună cu Transilvania Broker și Omniasig, în colaborare cu Centrul Regional  pentru Finanțarea  Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș.

Evenimentul va avea loc în data de 20 iunie, de la ora 11, în Sala Nera a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Subiectul în jurul căruia vor avea loc prezentările şi dezbaterile este submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor, prin care se subvenționează prima de asigurare.

Sprijinul nerambursabil despre care vorbim constă în 70 la sută din valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv, în cazul fermelor mici, iar cele mijlocii şi mari pot obţine 55 la sută.

Instrumentul financiar respectiv e parte integrantă a Programului Național de Dezvoltare Rurală. Totodată, participanții vor putea afla ultimele noutăți legate de asigurările culturilor agricole și vor avea posibilitatea interacționării cu profesionişti din acest domeniu.

De asemenea, vor fi expuse oportunitățile în legătura cu achiziționarea prin sistem leasing de utilaje, echipamente, autoturisme etc şi va avea loc şi o scurtă prezentare a unei aplicații de eficientizare a activității unei ferme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *