Primele comenzi pentru mielul de Paște, la preţ aproape dublu faţă de 2018

miel

Au apărut primele comenzi pentru mielul de Paşte. Iar ciobanii îşi fac deja calcule. Speră să vândă mielul în viu cu 13 lei kilogramul, iar carcasa – cu 25 de lei. Preţurile sunt aproape duble faţă de cele practicate de comercianţi acum, cu trei luni înainte de sărbătorile pascale. Pe Internet, găsim miei chiar şi cu 7 lei kilogramul.

Mielul în viu se vinde cel mai ieftin în Maramureş, cu 7-8 lei kilogramul. În Ialomiţa, costă 10 lei, iar, în Sibiu, se vinde cu 15 lei kilogramul.

Anul acesta, Paştele ortodox se sărbătoreşte pe 28 aprilie. Până atunci, ciobanii speră că mieii vor ajunge la 25 de kilograme. Şi că vom avea mai puţine importuri.

În 2017, a fost importată carne de oaie de 3,5 milioane de euro, inclusiv din Noua Zeelandă.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primele comenzi pentru mielul de Paște, la preţ aproape dublu faţă de 2018

  1. Tare stirea! De vreo 3-4 ani n-am mai cumparat miel datorita pretului „nesimtit” practicat de comercianti care profita la maxim de o traditie! Ceafa de porc fara os e la 16-17 lei/kg cu sa vinzi mielul carcasa cu 20-25 in conditiile in care pentru ciobanul nu investeste mai nimic pentru cresterea mielului! Pai ciobanii ce vor face cu sutele de berbecuti care nu se vor vinde datorita pretului piperat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *