Primăvara, întâmpinată cu acțiuni de împădurire în Timiș

impadurire cralovat

”Plantăm fapte bune în România” deschide, în luna martie, seria acțiunilor de împădurire.

În 16 martie, la Cralovăț, se vor împăduri cinci hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer (Quercus Cerris), frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari.

„Perioada iernii a adus precipitațiile mult dorite, atât sub formă de ninsoare, cât de ploaie, ceea ce face ca acțiunea amânată în toamnă, din cauza secetei solului, să fie posibilă în luna martie.

Astfel, în Luna pădurii inițiem o a treia plantație forestieră din cadrul proiectului, de data aceasta într-o zonă de  deal, în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare.

Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol”, a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul în limita locurilor disponibile (plecare din parcarea OpenVille, ora 8, doar pentru cei care au solicitat transport, în prealabil), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim-ajutor și toalete ecologice.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe adresa www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implică-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 7 martie.

Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Acțiunea este organizată la nivel local de asociația ECO CLUB Timișoara, primăria și consiliul local al comunei Topolovățu Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *