Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: “Pentru PSD, șoseaua ocolitoare a Timișoarei nu a fost niciodată o prioritate!” (P)

nicolae robu 3

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a vorbit despre prioritățile liberalilor în ceea ce privește infrastructura, arătând că singurii cu adevărat interesați de proiectele pentru Timiș sunt liberalii.
 
– Domnule primar, PNL pune un accent important pe infrastructura din România. Cum se vede Timișul pe harta priorităților liberale?
 
Proiectele de infrastructură sunt cele care duc România înainte. Aduc dezvoltare, creează locuri de muncă și cresc competitivitatea românească pe plan extern. Pentru Timiș, PNL a definit foarte clar prioritatea de infrastructură: șoseaua ocolitoare Sud a Timișoarei, pe care, pot spune răspicat acum, dacă PNL câștigă alegerile, se va putea circula în 2020.
 
– Sunt șanse deci să avem șoseaua ocolitoare gata în următorii 4 ani?
 
Categoric. Vă reamintesc că ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a venit la Timișoara la începutul lunii noiembrie și am avut o întâlnire foarte bună cu domnia sa și cu președintele PNL, doamna Alina Gorghiu, exact despre acest proiect. Am stabilit, atunci, un calendar clar, am convenit asupra sursei de finanțare – este vorba despre fonduri europene nerambursabile –, asupra faptului că, pentru a se câștiga timp și a se evita tot felul de complicații devenite clasice în România cu licitațiile și antreprenoriatul general –contestații, insolvențe, falimente, etc.-, lucrarea se va face de către Compania Ministerului Transporturilor, prin CNAIR. Pot spune că totul este, la ora actuală, în grafic. În viziunea PNL, Centura Sud este cel mai important proiect pentru județul nostru, iar viitorul guvern liberal se va ocupa îndeaproape de el. Pentru PSD însă, șoseaua ocolitoare a Timișoarei nu a fost niciodată o prioritate. Ba mai mult, cred că au făcut tot posibilul să nu o avem! Guvernul Ponta nici n-a dorit s-o introducă în master-planul pe transporturi! A făcut-o doar la amenințarea mea cu un mare miting în pragul alegerilor prezidențiale din 2014. Asta spune cât de important a fost pentru ei Timișul.
 
– Cum vedeți însă afirmațiile unora din PSD legate de infrastructura mare din România? Ce ar trebui să fie prioritar și ce mai poate aștepta?
 
Sunt teste de inteligență spontane pe care unii le pică foarte ușor. Ei pun problema în termenii: ce este mai important, o autostradă între Transilvania și Moldova sau Centura Timișoarei. Păi ambele sunt de importanță maximă, una națională, cealaltă locală și ambele trebuie făcute ultraprioritar. PNL le va face pe ambele, va face chiar mult mai multe și adaug și că și sursele de finanțare sunt diferite, proiectanții, executanții sunt diferiți, nu-i nicio concurență între cele două!

Dacă vorbim despre noi autostrăzi, prioritare pentru România de azi sunt, evident, cele 3 autostrăzi peste Carpați: Pitești – Sibiu, Comarnic – Brașov și Iași – Tg. Mureș. Nu avem nicio autostradă peste Carpați, iar centenarul Marii Unirii trebuie să ne găsească cu ele în construcție. Viitorul guvern liberal va demara foarte rapid lucrul la ele.
În privința autostrăzilor în Timiș, lucrurile sunt clare: se merge pe autostradă de la Timișoara la Arad din 2012, de la Timișoara la Lugoj de anul trecut, iar tronsonul de la Traian Vuia spre granița cu județul Hunedoara e în lucru și un guvern PNL îl va finaliza rapid.
 
Sigur, unii încearcă diverse atacuri de deturnare a atenției, interpretând total greșit – și o fac cu bună știință – ba ce spune doamna președinte PNL, candidat la Senatul României din partea județului Timiș, Alina Gorghiu, ba ce spun eu sau alți colegi, doar-doar va uita lumea că Guvernul Ponta a fost guvernul „zero kilometri de autostradă”. Iar guralivilor din PSD le-aș aminti că Victor Ponta a spus în 2013 că nu va mai candida pentru Parlament dacă autostrada Comarnic – Brașov nu e gata în 2016. Autostrada nu e nici măcar începută, dar Ponta e un mândru candidat pe listele PSD din Gorj. Paiul din ochiul altuia și bârna din ochii lor … În concluzie, e o mare diferență între PNL și PSD pe subiectul infrastructură: pe noi ne interesează realmente, pentru ei s-a dovedit neimportant.

(P) Publicat la comanda PNL Timiş. Cod mandatar financiar: 11160004


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns